Kakskerran kirkko

kakskerta_p.jpg : 25Kb

KAKSKERRAN KIRKON UUSI KIRKKOESITE (pdf)

TEE VIRTUAALIKIERROS KAKSKERRAN KIRKOSSA


Kakskerran kirkkotie 110, 20960 Turku

Puhelin
Vahtimestari

040 3417 749
040 3417 497

Avoinna tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan.

  • Helppo pääsy liikuntaesteisille
  • Helppo pääsy näkövammaisille
  • Induktiosilmukka huonokuuloisille
  • Kakskerran kirkkoon mahtuu 200 henkilöä

Kakskerran kirkko sijaitsee Turun eteläpuolella, Kakskerran saarella. Tarinan mukaan paikalliset kalastajat saivat yllätyksekseen mereltä suunnattoman suuren kalansaaliin. Niinpä he ajattelivat, että tämän alueen täytyy olla siunattu. Tapahtuman seurauksena saarelaiset päättivät rakentaa paikalle kirkon. 

Kirkko on rakennettu vuosina 1765-69. Sen suunnitteli Christian Schröder. Kirkko on keskiaikaisen mallin mukaan rakennettu, suorakaiteen muotoinen ja yksilaivainen. Rakennusaineena on harmaakivi. Kirkko vihittiin tarkoitukseensa 1770. 

Vanhasta alttarista on jäljellä sen vuonna 1843 tehty kehystys. Alttaritaulu on 1600-luvulla tammilevylle tehty signeeramaton öljymaalaus, jonka aiheena on ehtoollisen asettaminen. 

Vuonna 1940 kirkossa tehtiin suuri restaurointi, jolloin kirkon kiinteä sisustus uusittiin lähes kokonaan arkkitehti Erik Bryggmanin suunnitelman mukaan. Hänen suunnittelemiaan ovat myös alttaritaulun yläpuolelle enkeliveistosten väliin ripustettu risti, kirkon länsipäässä oleva parvi sekä alttarikaide. 

Kakskerran kirkko on nykyään yksi Turun Martinseurakunnan kolmesta kirkosta. Merenrannalla sijaitseva kirkko on kesäisin suosittu vihkikirkko. Hyvän akustiikan takia kirkossa järjestetään myös konsertteja. 

Kirkkoa voi varata kirkollisiin toimituksiin Martinseurakunnan toimistosta p. 040 341 7377

Martinseurakunnan sivut