Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

etusivu-taidekappeli-440.jpg : 192Kb

Taidekappeli verkossa www.taidekappeli.fi

Turun Hirvensaloon rakennettu Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli vihittiin käyttöön helluntaina 15. toukokuuta 2005. Ekumeeninen kappeli on rakennettu kristittyjen yhteisen toivon maamerkiksi.

Se on nimensä mukaisesti kappeli, joka olemuksellaan ja eri taiteenalojen keinoin tarjoaa koskettavia ja kohottavia elämyksiä sinne saapujalle. Jo ennen rakennustöiden aloittamista arkkitehti Matti Sanaksenahon suunnittelema Ikhthys-kappeli sai kansainvälistä huomiota muun muassa Venetsian Biennalessa, maailman merkittävimmässä arkkitehtuurinäyttelyssä. Taiteilija Hannu Konola, kappeli-idean isä, on tehnyt korkeat lasimaalaukset alttarin sivuseinille.

Kappelin takaosa on suunniteltu taidegalleriatilaksi, jossa on vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Kappeli on avoinna hiljentymistä ja tutustumista varten

Toukokuusta elokuuhun:

ma-pe klo 11-16
to 11-18.30
la-su 12-15

Syyskuusta huhtikuuhun:

ti -pe klo 11-15
to klo 11-18.30
la-su klo 12-15


Kirkolliset toimitukset kappelissa

Kappelin voi varata kirkollisia toimituksia varten taidekappelista, puh. (02) 265 7777 tai taide.kappeli@gmail.com. Tilavuokra on: vihkimisen osalta 200 euroa, kasteen osalta 100 euroa ja siunauksen osalta 350 euroa (huom! hinnat ovat vuoden 2014 hintoja ja ne voivat muuttua). Kirkollisen toimituksen varaaja huolehtii itse siitä, että tarvittavat henkilöt (pappi ja kanttori) ovat saapuvilla. Turun ja Kaarinan seurakuntien papit hoitavat omien seurakuntalaistensa toimitukset seurakuntien käytännön mukaisesti. Kanttorin palkkaa asianomainen varaaja itse. Kanttoriksi voi kysyä esimerkiksi Turun konservatorion kirkkomusiikin opiskelijoita. Taidekappeli ei hallinnollisesti kuulu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään.

Taidekappelia ylläpitää Pyhän Henrikin Kappelin Kannatusyhdistys. Kansalaishankkeena rakennetun kappelin rahoitukseen ovat osallistuneet yli kolmesataa liikelaitosta, säätiötä ja yksityistä. Suurimpia lahjoittajia ovat olleet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, opetusministeriö ja kirkkohallitus. Taidekappelin rakennuttamisesta on vastannut kansalaisvaltuuskunta, johon kuuluu jäseniä kahdeksasta kirkkokunnasta.

Taidekappelin adressi - kaikkiin elämäntilanteisiin

Taidekappelin adressi on valmistunut tukemaan Pyhän Henrikin ekumeenisen taidekappelin toimintaa. Adressin on suunnitellut ja tuottanut korvauksetta Taidekappelin toimintaa tukeva ekumeniasta ja sakraalitaiteesta kiinnostunut Kappelin Ladyt.

Adressin kansilehtenä on taidekappelin sisätila, joka on niin kuin kappelin arkkitehtoninen kokonaisuuskin saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Sisälehtiä on kaksi, joissa on taiteilija Hannu Konolan lasireliefin innoittajana toiminut raamatunlause 1.Kor. 13:13 sanat: ”Niin pysyvät nyt nämä kolme: usko ,toivo ja rakkaus, muuta suurin niistä on rakkaus” Toinen sisälehdistä sopii onnittelu-, kaste-, vihkimis-, valmistumis-, merkkipäivä- jne. tervehdykseksi, toinen on tarkoitettu surunvalitteluun.

Adressin myyntihinta on 13 euroa.

Myyntipaikat:

Ekumeeninen Taidekappeli, Seiskarinkatu 35, Turku
Turun Kristillinen kirjakauppa, Humalistonkatu 9
Hautaustoimisto Perttala, Linnankatu 3
Hautaustoimisto Pietét, Eerikinkatu 25

Yhteystiedot:

Kappelin toiminnanjohtaja Mailis Korhonen
puh. (02) 265 77 77 tai 0440 550 370
taide.kappeli@gmail.com

Kappelin hallituksen pj. Hannu Konola
puh. 040 517 6143
hannu.konola@gmail.com

Kappelin sijainti

Kappeli sijaitsee Turun Hirvensalossa Meri-Karinan toiminta- ja palvelukeskuksen vieressä, osoitteessa Seiskarinkatu 35. Bussi nro 54 Turun keskustasta.