Messusta voimaa elämään

Tietoa ja ohjeita korona-ajan jumalanpalveluksiin liittyen:


Elokuusssa palaamme taas normaaliin käytäntöön, jolloin kuun viimeinen jumalanpalvelus on niin sanottu Kolmen vartin kirkko (sanajumalanpalvelus); muuten mennään messuilla.

Tässä ohjeita, kun tulet kirkkoon korona-ajan ohjeiden ja määräysten ollessa voimassa:

● kirkkoon voidaan toistaiseksi ottaa rajallinen määrä ihmisiä niin, että turvaväleistä huolehditaan; konfirmaatiomessuissa etusija on konfirmoitavien nuorten läheisillä
● puhdistathan kätesi sekä tullessa että lähtiessä (käsidesiä on)
● pidä huolta turvaväleistä; suntio ja pappi ohjeistavat käytännöistä 
● jää kotiin, jos olet sairas/puolikuntoinen
● ota oma virsikirja mukaan, jos mahdollista
● ehtoollisen käytännöistä kerrotaan jumalanpalveluksessa


Mikä messu oikein on?

Messu on seurakunnan yhteinen kokoontuminen, joka tuo erilaiset ja eri-ikäiset seurakuntalaiset yhteen. Messussa eli jumalanpalveluksessa Jumala palvelee meitä ja lähettää sitten maailmaan palvelemaan toinen toisiamme. Messussa saamme tuoda oman elämämme ilot ja murheet Jumalan eteen ja käydä keskenämme tasavertaisena ehtoollispöytään yhteisen Isämme ravittaviksi.

Seurakunnat järjestävät myös sanajumalanpalveluksia. Piikkiössä nämä tilaisuudet ova kulkeneet jo parin vuoden ajan nimellä "Kolmen vartin kirkko" (aina kuukauden viimeisenä sunnuntaina, ellei toisin mainita). Ne eroavat messuista oikeastaan vain siinä, ettei sanajumalanpalveluksessa ole ehtoollista.

Tiedoksenne: Piikkiön seurakunnan ehtoollisleipä on aina gluteenitonta ja sekä perhe- että konfirmaatiomessujen ehtoollisviini alkoholitonta. Pyydettäessä alkoholitonta viiniä saa myös ns. normaalimessussakin.

"Liian suurten odotusten, vaatimusten paineessa
vapauteen minun anna, lepoon käydä, Jumala.
Rukouksen hiljaisuuteen, valoon Kirjan avatun,
lähellesi, Vapahtaja, kutsut kesken taistelun."

(Virsi 525:5)


Jumalanpalvelusväkeä Piikkiön kirkon 260-vuotisjuhlajumalanpalveluksessa syksyllä 2015.

YouTube-video