Vapaaehtoistyö hoitolaitoksissa ja palvelutaloissa

Haluaisitko toimia ulkoilukaverina tai juttuseurana laitoksessa asuvalle vanhukselle? Onko mielessäsi toiminnallinen piiri, jonka vetäjäksi voisit ryhtyä? Diakoniakeskus välittää vapaaehtoisia monenlaisiin tehtäviin hoitolaitoksissa ja palvelutaloissa Turun ja Kaarinan alueella.

Laitoksissa tehtävän vapaaehtoistyön sisällöstä sovitaan jokaisen vapaaehtoisen kanssa erikseen. Ulkoilun ja jutustelun lisäksi voit ilahduttaa vanhusta esimerkiksi lukemalla kirjaa, soittamalla tai laulamalla. Laulavista vapaaehtoisista on koottu lauluryhmä Pilkahdus, joka esiintyy laitoksissa säännöllisesti. Vapaaehtoistyöhön ovat tervetulleita myös kaverikoirat. Otamme vastaan ideoita myös aivan uudenlaisesta toiminnasta.

Laitosvapaaehtoisena voit vierailla hoitolaitoksessa tai palvelutalossa sinulle sopivalla aikataululla esimerkiksi kerran tai kaksi kuukaudessa. Etsimme tehtävään luotettavia, vanhusten kanssa viihtyviä, sitoutuneita ja myönteisen elämänasenteen omaavia vapaaehtoisia. Tehtävät ovat tavallisen ihmisen kokoisia, ja tarjoamme vapaaehtoisille tukea ja koulutusta.  

Matka vapaaehtoiseksi alkaa tapaamisesta vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijän kanssa. Ota yhteyttä ja kysy lisää: ulla.maenpaa@evl.fi, puh. 040 341 7218.

Kaverikoira Tarmo
Kaverikoira Tarmo vierailee säännöllisesti vanhusten luona.

Kysy lisää

vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä
Diakoniakeskus

Ulla Mäenpää on vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä. Ullan vastuualueena on vanhusten asumispalveluyksiköissä toimivan vapaaehtoistoiminnan koordinointi, Pilkahdus-lauluryhmän sekä Poijun kahvilan ja digiavun vapaaehtoistoiminta, vapaaehtoistyo.fi-sivuston koordinointi, vapaaehtoistyön peruskurssi -koulutukset ja muut ajankohtaiset koulutukset sekä saattohoidon tukihenkilötoiminnan koordinointi.   

Ulla tekee mielellään yhteistyötä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa koskien vapaaehtoistyötä. Hän on innostunut kokeilemaan ja kehittämään uutta yhteistyössä muiden kanssa.

Perhe, sukulaiset, ystävät, meri, luonnossa liikkuminen, veneily, mökkeily, keyboardilla soittaminen, laulaminen, hyvä ruoka, matkustaminen ja kotoilu tuovat elämään potkua ja jaksamista. Myös kaikki kaunis inspiroi. Ullalle rukousyhteys Jumalaan on luonnollista ja koko elämää kantava voima.