Raharengit antavat neuvoja talousasioihin

Oletko työskennellyt sosiaalitoimessa, pankissa, velkaneuvonnassa, edunvalvonnassa, kelassa, talousalalla tai juridiikan parissa? Haluaisitko tiedoillasi ja kokemuksellasi auttaa niitä, joilla on syystä tai toisesta vaikeaa hallita raha-asioitaan? Oletko empaattinen ja tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa?

Vapaaehtoinen Raharenki neuvoo ja opastaa kertaluontoisesti arjen raha-asioiden hoidossa. Raha-asiainneuvonnan asiakkaaksi voi tulla esimerkiksi itsenäistyvä nuori, leskeyden tai eron jälkeen raha-asioiden hoitoa opetteleva, maksukyvyn rajoilla kamppaileva tai muuten oman talouden hallinnassa vinkkejä kaipaava.

Vapaaehtoinen Raharenki käy yhdessä asiakkaan kanssa läpi tämän taloustilannetta ja antaa parhaan neuvonsa mitä seuraavaksi kannattaisi tehdä. Neuvo voi olla erääntyvien maksujen uudelleenjärjestely, tukien hakeminen, verkkopankin käytön opetteleminen, budjetin tekeminen, luottokortin jäädyttäminen tai vaikka velkaneuvontaan hakeutuminen. Tarkoituksena ei ole luoda tukihenkilösuhdetta vaan tavata 2-3 kertaa tilanteesta riippuen.

Vapaaehtoisena saat tehtävään perehdytyksen ja säännöllisen työnohjauksen sekä tukea mahdollisissa ongelmatilanteissa. Vapaaehtoisemme ovat vakuutettuja ja vaitiolovelvollisia.

Raharenki-toiminta on toistaiseksi tauolla.

Ota yhteyttä

vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö