Lämmöllä saattaen -keräys

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä järjestetään 1.–28.2.2022 välisenä aikana keräys, jonka avulla halutaan muistaa erityisesti saattohoitovaiheessa olevia hoivakotien asukkaita. Lämpimät villasukat, myssy, muffit tai eri materiaaleista itse tehty kaunis muistoesine, kuten enkeli, kyyhkynen tai risti, voivat viestittää tekijältään lämpimiä ajatuksia elämänsä loppuvaiheessa olevia vanhuksia kohtaan.

Koronatilanteen salliessa voit halutessasi tulla kutomaan villasukkia 2.2., 9.2., 16.2. ja 23.2. klo 12-18 Turun Tuomiokirkon tiloissa sijaitsevaan Pyhiinvaelluskeskukseen yksin tai ystävän kanssa. Otathan omat käsityövälineet ja langat mukaan! Pyhiinvaelluskeskuksessa on myös hiukan lankoja ja muutamia puikkoja ja virkkuukoukkuja käytettävissä.

Keräyksen yhteistyökumppaneina mm. Taito Varsinais-Suomi.

Kaksi villasukkaparia päällekkäin. Yhdestä villasukasta puuttuu kärki ja sukassa on sukkapuikot kiinni.

Käsitöiden palautuspaikkoja vanhuskeskuksiin

Toimitukset arkisin helmikuun aikana klo 12–14.30, joka vanhuskeskuksen erikseen nimetyn yksikön infopisteeseen alla olevasti:

 • Vanhuskeskus 1 Runosmäki, Varusmestarintie 14, 20360 TURKU. Viitteeksi: Nina Ailio.
 • Vanhuskeskus 2 Kerttuli, Hovioikeudenkatu 3, 20500 TURKU. Viitteeksi: Marjo Kauti.
 • Vanhuskeskus 3 Liinahaka, Liinahaankatu 17, 20320 TURKU. Viitteeksi: Maria Vane-Tempest.
 • Vanhuskeskus 4 Mäntyrinne, Virvoituksentie 5, 20720 TURKU. Viitteeksi: Mia Siutla.
 • Tuomiokirkon pyhiinvaelluskeskus
  • Voit tuoda valmiita käsitöitä 2.2., 9.2., 16.2. ja 23.2. klo 12–18 välisenä aikana, jolloin paikalla on vapaaehtoinen päivystäjä vastaanottamassa.
 • Karderoopissa, osoitteessa Kaarlentie 2, järjestetään keräykseen liittyviä ”käsityötreffejä” 3. 2. ja 10.2. klo 8.30–12. 
  • Ilmoitathan Karderoopin työntekijöille etukäteen tulostasi. 
  • Työntekijöiden yhteystiedot: niina.torikka@evl.fi puh. 040 341 7486 tai kirsi.kujala@evl.fi puh. 040 341 7656. 
  • Käsityötreffeillä on kahvitarjoilu. Voit myös tuoda valmiit käsityöt Karderoopiin edellä mainittuina ajankohtina ottamalla yhteyttä Niinaan tai Kirsiin.
 • Diakonian ja sielunhoidon yksikkö, osoitteessa Puutarhakatu 22. 
  • Lahjoituksia voi tuoda seuraavina ajankohtina: 17.2. klo 9–11 sekä 24.2. ja 28.2. klo 9–11 tai 13–16.

Huomioithan, että noudatamme keräykseen liittyvien kokoontumisten suhteen helmikuussa vallitsevia koronaohjeistuksia!

Voit seurata keräyksen kulkua myös somesta viikolta 3 alkaen mm. diakoniaa Turussa ja Kaarinassa Facebook-sivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Etäkäsityötreffit

Järjestämme keräyksen merkeissä vapaamuotoiset ”etäkäsityötreffit” 9.2. klo 14–15 Teamsin kautta. Tule jakamaan ja saamaan ideoita muiden keräykseen osallistuvien kanssa. Liity etäkäsityötreffeille tästä linkistä.

Mukana etätapaamisessa mm. Varsinais-Suomen Taidosta vastaava neuvoja Sirpa Väisänen, jolla on vuosikymmenten kokemus neuleiden opettamisesta sekä Tiina Aalto. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän työntekijöistä ovat mukana Ulla Mäenpää ja Mia Lehtonen.

Ota yhteyttä

vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Ulla Mäenpää on vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä.  Hänen päävastuualueenaan on koordinoida kaupungin hoivakodeissa tapahtuva vapaaehtoistoimintaa, saattohoidon tukihenkilötoimintaa ja Pilkahdus-lauluryhmän toimintaa.  Ulla tekee mielellään yhteistyötä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Hän on innostunut kokeilemaan ja kehittämään uutta yhteistyössä muiden kanssa.