Tule mukaan Mikaelin Ystäviin

Haluatko tukea seurakunnan uudenlaista ulospäin suuntautuvaa työtä?

Nimensä mukaisesti Mikaelin ystävät ry on perustettu tukemaan Turun Mikaelinseurakunnan ulospäin suuntautuvaa toimintaa, mutta se haluaa tukea myös laajemmin koko luterilaisen kirkon uudistumista ja muutosta – tarjoamalla mallin tehdä seurakuntayötä ja toteuttaa lähetyskäskyä 2000-luvulla. Keskeiset päätavoitteet ovat tukea diakoniaa, tavoittavaa evankeliumityötä ja uusia toimintamuotoja. Mikaelin ystävät ry:n jäseneksi voi liittyä jokainen, joka haluaa olla Mikaelin ystävä - niin Turussa kuin kauempanakin. "Haluamme tukea uudenlaista kirkkoa, joka tulee rohkeasti kansan pariin, tarttuu innolla uuteen ja välittää rakkaudella avuntarvitsijoista". Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot - Ota yhteyttä!

Turun Mikaelinseurakunnan ystävät ry
Puistokatu 13, 20100 Turku
Liity jäseneksi: pasi.jaakkola@evl.fi, p.040 341 7412
Tilinumero: FI66 1743 3000 0021 66
Viitenumero: 3337

Mikä on Mikaelin ystävät ry?

Kirkkoherra Jouni Lehikoisen 50 -vuotispäivillä syyskuussa 2011 perustettiin uusi yhdistys – Mikaelin ystävät ry – tukemaan seurakunnan ulospäin suuntautuvaa työtä. Mikaelin ystävien tunnuslause on:

”Haluamme tukea uudenlaista kirkkoa, joka tulee rohkeasti kansan pariin, tarttuu innolla uuteen ja välittää rakkaudella avuntarvitsijoista.”

Tunnuslause kuvaa hyvin sitä uudistusta Mikaelinseurakunnassa, joka Jounin kaudella on tapahtunut. Seurakunta on aktiivisesti etsinyt uusia työmuotoja tämän päivän turkulaisten kohtaamiseksi. On aloitettu mm. yleisöluistelut, kutsutapahtumat matseihin ja teatteriin, soppatykkityö, vierailut baanalla baareihin ja turvapaikanhakijoiden auttaminen. Mikaelin ystävät ry haluaa turvata tämän työn jatkumisen myös tulevaisuudessa. Yhdistykseen voi liittyä jokainen, joka haluaa olla Mikaelin ystävä – niin Turussa kuin kauempanakin.

Nimensä mukaisesti Mikaelin ystävät tukee Mikaelinseurakunnan toimintaa järjestämällä omaa toimintaa, mutta se haluaa tukea myös laajemmin koko luterilaisen kirkon uudistumista ja muutosta – tarjoamalla mallin tehdä seurakuntayötä ja toteuttaa lähetyskäskyä 2000-luvulla. Keskeiset päätavoitteet ovat tukea diakoniaa, tavoittavaa työtä ja uusia toimintamuotoja.

Avuntarvitsijoista huolehtiminen on aina kuulunut seurakunnan ydin olemukseen (Apt. 6:1-3). Diakonisen avunjakamisen lisäksi haluamme rohkaista ihmisiä myös liittymään avustustyöhön – lahjoittajina ja tai vapaaehtoisina.

Tavoittava työ perustuu kutsumiseen, mutta tänä päivänä entistä enemmän ihmisten pariin jalkaantumiseen. Mikaelinseurakunnan tavoitteena on ollut seurata Jeesuksen esimerkkiä ja mennä itse sinne, missä ihmiset tänä päivänä ovat – toreille, turuille ja vaikka ravintoloihin. Mikaeliin ystävät haluaa tukea tätä paimenten etsivää työtä.

Evankeliumin eteenpäin viemiseen on rohkeasti etsittäviä uusia tähän aikaan sopivia tapoja. Niiden lisäksi tarvitaan uusia malleja toteuttaa ja rahoittaa seurakuntatyötä. Yhdistyksenä Mikaelin ystävät tarjoaa mahdollisuuden joustavasti tukea seurakuntaa mm. anomalla avustuksia projekteihin ja palkkaamaan tarvittaessa lyhytaikaista työvoimaa maallikoista. Kaikki tämä mahdollistaa Mikaelinseurakunnan työn jatkon ja kehittymisen.

Jos haluat tukea tätä uudistuvaa seurakuntanäkyä, liity Turun Mikaelinseurakunnan ystävät ry:hyn.  

Pasi Jaakkola
Mikaelin ystävien toiminnanjohtaja ja Mikaelinseurakunnan kappalainen

HALLITUKSEN JÄSENET

Varsinaiset jäsenet
Jouni Lehikoinen puheenjohtaja
Pasi Jaakkola toiminnanjohtaja
Irmeli Helin sihteeri
Marjo Valtonen rahastonhoitaja
Leena Paulus
Kirsti Salmela
Maarit Helin
Aila Harjanne
Varajäsenet
Mikko Nieminen
Kari Kouki varatoiminnanjohtaja