Täältä löydät Martinseurakunnan rippikoulutyön ajankohtaiset tiedotteet

Päivitys 28.8. - Konfirmaatiot syksyllä 2020

Rippikoulut huipentuvat konfirmaatioihin tulevien kuukausien aikana. Martinkirkossa vietettäviin konfirmaatioihin liittyy käytännön seikkoja, jotka johtuvat vallitsevasta tilanteesta. Tässä kirjeessä olevat tiedot ovat voimassa toistaiseksi. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen.

Martinkirkkoon vain 140 henkilöä
Turvavälien takaamiseksi Martinkirkossa on voimassa henkilömäärärajoitus. Tämänhetkinen rajoitus on 140 henkilöä. Kirkossa oleva väkimäärä ei voi ylittää rajoitusta.

Ymmärrämme, että kaikki vieraat eivät välttämättä pääse osallistumaan konfirmaatiojumalanpalvelukseen. Tämän takia livestriimaamme konfirmaatiot Martinseurakunnan facebook-sivulla. Striimin kautta kaikki halukkaat voivat osallistua konfirmaatioon.

Konfirmaatioiden striimaus
Konfirmaatiot striimataan muiden Martinseurakunnan jumalanpalvelusten tapaan. Esimerkkejä voit käydä katsomassa Martinseurakunnan facebook-sivuilta. Mikäli konfirmoitava ei halua tulla suoraan kuvatuksi, olkaa siitä heti yhteydessä oman rippikouluryhmänne ohjaajiin. Tämä ei estä osallistumista konfirmaatioon. Striimauksesta on hyvä mainita myös kutsumillenne vieraille.

Konfirmaatioissa ehtoollista vain konfirmoitaville
Turvaväli- ja hygieniasyistä ehtoollista jaetaan Martinkirkossa tällä hetkellä poikkeuksellisella tavalla. Ehtoollinen jaetaan kertakäyttöastioista niin, että ehtoolliselle saapuu vain yksi henkilö kerrallaan. Sekä turvallisuuden takaamiseksi, että ajankäytöllisistä syistä jaetaan konfirmaatioissa ehtoollinen vain konfirmoitaville.

Kaikissa kysymyksissä, kääntykää oman rippikouluryhmänne ohjaajien puoleen. Tarkemmat ohjeet oman ryhmän konfirmaatiosta annetaan lähempänä konfirmaatiota.

-

Päivitys 20.5. - Rippikoulukesä 2020

Martinseurakunnassa rippikoulut toteutuvat kesän aikana päivätapaamisina ja syksyn osalta myöhemmin ilmoitettavassa muodossa. Konfirmaatiot on siirretty syksyyn. Tarkat päivämäärät saat tietoon oman rippikouluryhmäsi ohjaajilta.
 
Rippikoulujen leiritön toteutustapa on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän varautumisryhmän suositus. Päätös perustuu siihen, ettei yhtymän leirikeskuksissa ole mahdollista taata turvallisuutta leirille osallistuville. 
 
Mikäli sinulla on tarvetta jatkaa rippikoulua kokonaan etänä, ole yhteydessä oman rippikoulusi ohjaajaan. Martinseurakunnassa kartoitetaan etärippikoulun tarvetta ja se järjestyy sitä tarvitseville.

-

Julkaistu 23.4. - Rippikoulujärjestelyt kesällä 2020

Rippikoulut jatkuvat! 

Elämme poikkeusaikaa, joten emme voi kokoontua kasvokkain vielä kesällä, mutta rippikoulut jatkuvat etänä. Covid-19 -epidemian vuoksi ei rippikouluja voida toteuttaa kesällä leirimuotoisina.

Jokaisessa rippikoulussa järjestetään yhteinen jakso jo aiemmin ilmoitettuna ajankohtana. Tämä tarkoittaa sitä, että leirin sijaan osallistutaan verkkoripariin. Mahdollisuuksien mukaan voidaan harkita kokoontumista myös päivisin.

Jos turvallisuustilanne sallii, rippikouluun lisätään lyhyempi lähiopetusjakso, joka järjestetään loppukesästä tai alkusyksystä. Lähiopetuksessa kokoonnutaan ripariryhmän kanssa päivällä tai yön yli leirillä tilanteen mukaan. Lähijaksojen aikataulut selviävät kesäkuuhun mennessä ja niistä tiedotetaan alkukesästä.

Kaikki konfirmaatiotilaisuudet siirtyvät syksyyn ja ne järjestetään aikaisintaan elokuusta alkaen. Konfirmaatioiden ajankohdista tiedotetaan viimeistään kesän verkkoriparijaksoon mennessä.

Nämä linjaukset koskevat kaikkia Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakuntien sekä Turun NMKY:n järjestämiä rippikouluja. Ne pohjautuvat sekä valtiovallan, että Kirkkohallituksen ja piispojen ohjeistuksiin. Niistä ovat päättäneet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakuntien kirkkoherrat, rippikouluvastaavat ja varautumisryhmä. Seuraamme tilannetta. Jos koronavirusrajoitukset muuttuvat olennaisesti, linjaukseen tehdään harkitusti muutoksia.

Kaikissa kysymyksissä voit kääntyä Sofia Flinckin (rippikoulutyön projektipappi, 040 341 7421) ja 6.5. alkaen Hannele Lundin (rippikouluvastaava, 040 341 7386) puoleen.

Hyvää kevättä ja hyvää rippikouluaikaa - jatketaan sitä yhdessä!

-

Lähetetty 4.4.

Hei! 
Rippikoulut jatkuvat toistaiseksi etänä. Kaikille Martinseurakunnan rippikoululaisille on lähetetty pääsiäiseen liittyvä etätehtävä. Se on myös tämän viestin lopussa. Etätehtävät palautetaan kunkin ryhmän omalle ohjaajalle pääsiäisen jälkeen. Joillekin ryhmille tulee näiden lisäksi omilta ohjaajilta muitakin tehtäviä riippuen siitä, miten ryhmä ehti kokoontua ennen poikkeustilaa. Pääsiäisen jälkeen tiedotamme lisää rippikoulun jatkosta. 
Tässä tilanteessa nuorisotyönohjaajamme ja rippikoulupappi ovat nuorten ja heidän vanhempiensa käytettävissä rippikouluun liittyvissä kysymyksissä ja myös jos on muuta keskustelun tarvetta. 

Tässä yhteystiedot: 
Jenni Haltia 040 3417426, jenni.haltia@evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Hannele Lund 040 3417386, hannele.lund@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Kristian Luoma 040 3417427, kristian.luoma@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Sofia Flinck (pastori) 040 3417 421 sofia.flinck@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Voit mielellään lähettää myös soittopyynnön esimerkiksi tekstarilla 
 
Martinseurakunnan nuorisotyötä voi seurata instassa @martinseurakunnan_isoset ja martinseurakuntaa yleisesti @martinseurakunta. 

Nykyinen tilanne voi olla nuorelle monin tavoin ahdistava ja lisätä yksinäisyyden kokemusta. 
Jos nuorella on tarvetta anonyymiin keskusteluapuun, sitä on tarjolla osoitteessa https://tukinet.netLinkki avautuu uudessa välilehdessä . 
Suosittelen matalan kynnyksen palveluna esim. Saapascahttia, jossa nuoret keskustelevat itseään askarruttavista kysymyksistä toistensa ja työntekijöiden sekä vapaaehtoisten aikuisten kanssa.  

Tässä linkissä laajemmin tietoa:
https://mieli.fi/fi/koronaviruksen-aiheuttamaa-huolta-voi-lievittää?fbclid=IwAR1YxvoqjAFFHSZLYe5_ymx053Ma4QJKP21RCowh0MO1wqPk1gwREGfcGXELinkki avautuu uudessa välilehdessä  

Ja sitten vielä nämä rippikoululaisten tehtävät: 
(Jos teillä ei ole käytössä facebookia tai instagramia, laittakaa siitä tieto, niin lähetämme toisenlaisen tehtävän.) 

Pääsiäisajan etätehtävä: 

 • Martinkirkosta striimataan kiirastorstai klo 18, pääsiäisyö 23, pääsiäissunnuntai ja pääsiäismaanantai klo 10.  
  Striimi tapahtuu livenä Facebookissa (Turun Martinseurakunta) ja Instagramissa (@martinseurakunta) livestriimauksina em. aikoina.
 • Valitse, minkä tilaisuuden katsot
 • Lue pyhän tekstit (https://raamattu.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä ) klikkaa avaa Raamattu ja etsi oikea kohta. 
  Tässä kyseisten pyhien tekstit: 
  Kiirastorstai: Ps. 111:2-5 ja 2.Moos. 24:4-11 ja 1.Kor.11:23-29 sekä evankeliumiteksti Joh. 13:1-15 
  Pääsiäisyö: Ps. 30:2-6 ja Jes. 55:1-7 ja Room. 6:3-11 sekä evankeliumi Mark. 16:1-8 
  Pääsiäissunnuntai: Ps. 118:15-23 ja Hoos. 6:1-3 ja 1.Kor. 15:12-22 sekä evankeliumi Joh. 20:1-10 
  Pääsiäismaanantai: Ps.16:8-11 ja Ps. 31:20-23 ja 2. Kor. 5:15-21 sekä evankeliumi Joh. 20:11-18 

 • Vastaa sitten seuraaviin kysymyksiin: 
  Miten teema ja tekstit näkyvät ja kuuluvat striimatussa jumalanpalveluksessa?  
  Jos jumalanpalveluksessa on saarna, mitkä olivat sen pääpointit?  
  Miltä jumalanpalvelus näytti?  
  Mitä striimistä erityisesti jäi mieleen?  
  Mikä oli hyvää?   
  Oliko jumalanpalveluksessa jotain mitä et ymmärtänyt?  

Jos sinulla on kysyttävää näihin tehtäviin liittyen tai tarvitset apua, ole yhteydessä oman ryhmäsi ohjaajiin. Tehtävät palautetaan myös heille. Jos sinulla ei ole tallella yhteystietoja, sähköposti on etunimi.sukunimi@evl.fi.   

Hyvää pääsiäistä ja valoa kevääseenne! 

-

Lähetetty 12.3.

Hei,
Rippikoulukokoontumiset Turun Martinseurakunnassa jäävät toistaiseksi tauolle Korona-virustilanteen vuoksi. Noudatamme toiminnassa Kirkkohallituksen linjauksia.

Etätehtävät ovat mahdollisia. Niistä, sekä kaikista muutoksista tilanteessa ovat oman ryhmän ohjaajat yhteydessä rippikoululaisiin ja huoltajiin.

Kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä meidän rippikoulutyöntekijöiden puoleen (Hannele Lund, rippikouluvastaava, 040 341 7386 ja Sofia Flinck, rippikoulutyön projektipappi, 040 341 7421).