Tervetuloa Martinseurakuntaan!

Tervetuloa mukaan turvallisesti!

Varsinais-Suomen koronatilanne on edelleen huonontunut. Seurakuntien toiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia ohjeistuksia.

Uskonnollisissa tilaisuuksissa kuten jumalanpalveluksissa, kasteissa, vihkimisissä ja hautaan siunaamisissa ei ole käytössä koronapassia. Tilaisuuksissa noudatetaan henkilörajoituksia, jotka ovat 1/5 tilan suurimmasta sallitusta henkilömäärästä. Kirkollisten toimitusten, erityisesti hautaan siunaamisen, osalta osallistujamäärän suhteen voidaan käyttää pastoraalista harkintaa, jotta kaikki lähiomaiset pääsevät mukaan. 

Suosittelemme, että kaikkiin tilaisuuksiin osallistutaan vain koronarokotettuina.

Suosittelemme myös vahvasti kasvomaskia kaikissa seurakuntien tilaisuuksissa. Turvallisen kokoontumisen toteutumiseksi on tarpeen huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja antaa riittävä tila kaikille mukanaolijoille. Tulethan tilaisuuksiin vain, jos sinulla ei ole koronaan sopivia oireita kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua.

Tilaisuudet 1.1.- 16.1.2022  välisenä aikana

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut 29.12.2021 määräyksen, jonka mukaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella kielletään kaikki yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Määräys on voimassa  15.1.2022 saakka. 

Rajoitukset eivät koske uskonnollista toimintaa. Uskonnollisissa tilaisuuksissa kirkkotilojen henkilömäärä rajoitetaan 1/5 tilan maksimikapasiteetista. 

Seurakuntien kokoava toiminta ja pienryhmätoiminta keskeytetään ajalla 1.1.2022–16.1.2022 jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta.

Jumalanpalvelukset pyhäpäivinä Martinkirkossa jatkuvat henkilörajoituksia (enintään 160 henkilöä)  ja viranomaisten ohjeita noudattaen.  Jumalanpalvelukset pyritään striimaamaan mahdollisuuksien mukaan Martinseurakunnan FB-sivulle facebook.com/martinseurakunta/live 

Arki-illan ehtoolliset edelleen Martinkirkossa keskiviikkoisin klo 18.

Seurakunnan työntekijöihin voi halutessaan olla yhteydessä. Voit jättää soittopyynnön arkisin klo 9-15 seurakuntasihteerille p. 040 341 7422 tai ottaa suoraan yhteyttä työntekijään. Työntekijöiden yhteystiedot löydät tältä verkkosivulta.

Diakonia auttaa ja tarjoaa henkistä, taloudellista ja hengellistä tukea. Diakoniatyöntekijöiltä voi varata ajan ti ja to klo 9-11 seuraavasti: Martti-Kaasukellon alue 040-3417128, Uittamo-Vähäheikkilä-Majakkaranta 040-3417415 ja Hirvensalo-Satava-Kakskerta-Haarla-Moikoinen 040-3417419. Myös tekstiviestillä voi jättää soittopyynnön. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla martti.diakonia@evl.fi

Kirkon palveleva puhelin päivystää numerossa 0400-221180 joka ilta klo 18-24 Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Seurakunnan toiminnasta ja tapahtumista saa tietoa tapahtumakalenterista ja seurakunnan Facebookista. Jumalanpalveluksiin voi osallistua myös Facebookin välityksellä sunnuntaisin klo 10 osoitteessa facebook.com/martinseurakunta/live

Martinseurakunta on myös Instagramissa instagram@martinseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

viestintä- ja seurakuntasihteeri
Martinseurakunta
Martin juhlavuosivalaistus yökuva