Vapaaehtoiseksi Maarian seurakuntaan?

Maarian seurakunnan toimintaa järjestävät monet muutkin kuin seurakunnan työntekijät. Maariassa toimii runsaasti aktiivisia vapaaehtoisia, joiden työpanos on erittäin arvokas. Ehtisitkö sinä antaa aikaasi ja ammattitaitoasi seurakunnan hyväksi?

Vapaaehtoisena toimiminen ei tarkoita sitä, että kun osallistut kerran, olet velvoitettu osallistumaan myös seuraavat 77 kertaa. Voit lähteä mukaan ja toimia omien voimavarojesi puitteissa

Seurakunnan vapaaehtoistöitä on yhtä monenlaisia kuin on vapaaehtoisiakin. Kiinnostaisiko sinua ruoanjako tai jumalanpalveluksissa avustajana toimiminen? Haluaisitko kahvittaa kirkkokansaa tai olla järjestämässä teemapäiviä? Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsimme yhdessä juuri sinua kiinnostavan vapaaehtoistyön.

 

Vapaaehtoistyön tehtäviä

Evankelioimistyön tukitiimi
Suurta osaa Maarian seurakunnan vapaaehtoistoimintaa koordinoi evankelioimistyön tukitiimi. Tukitiimissä suunnitellaan ja toteutetaan seurakunnan toimintaa. Vapaaehtoistyön teema on ”kuin kotiin tulis”.

Johannesmessu
Johannesmessu järjestetään Maarian kirkossa joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina kello 17 (ei kesä- ja heinäkuussa). Johannesmessu on seurakuntalaisten oma messu, jossa halukkaille riittää monenlaista haastavaa tekemistä mm. ehtoollisavustajina, tekstinlukijoina, äänentoistossa ja esirukouspalvelussa.

Messunaika-ryhmä
Ryhmä toimii Katekumenaatti-toiminnan rinnalla Maarian kirkossa jumalanpalveluksissa. Halukkaat ryhmäläiset opastetaan asteittain yhä vaativampiin tehtäviin jumalanpalveluksessa.

Ehtoollisavustajat
Ehtoollisavustajat avustavat jumalanpalveluksissa ehtoollisen jaossa.

Pienryhmät
Evankelioimistyön tukitiimin siipien suojassa toimii seitsemän pienpiiriä. Niissä tarvitaan kuusi vapaaehtoista vetäjää.

Ruokakassien jaot Halisissa, Jäkärlässä ja Runosmäessä
Maarian seurakunta järjestää ruokakassien jakoja yhteistyössä Katulähetyksen ja Operaatio Ruokakassin kanssa. Auttavia käsiä tarvitaan ruuanjaossa ja alkuvalmisteluissa, jotta jokainen apua tarvitseva saisi ruokakassin.

Haliskahvila (Kardinaalinkatu 3 A). Kahvilassa tarvitaan vapaaehtoisten apua tiistaisin ja torstaisin kello 9–15 välisenä aikana.

Jesari (Jäkärlän ostoskeskus, Turun Nuorten Apu ry:n nuorisokahvila). Jesarissa tarvitaan vapaaehtoisia perjantaisin kello 10–15 välisenä aikana.

Vellikello (Runosmäen nuorisotalo, Piiparinpolku 13). Vellikellossa tarvitaan vapaehtoisia torstaisin kello 9–11.30 välisenä aikana.

Miesten päivät
Kerran vuodessa pidettävillä miesten päivillä on Maarian seurakunnassa pitkät perinteet. Vapaaehtoisia tarvitaan ohjelmajärjestelyyn, suunnitteluun ja ideointiin!

Koroisten ristin kesä ja joulunajan ulkoilmahartaus
Koroisten ristin juurella on kokoonnuttu polvesta toiseen jo 20 vuoden ajan. Tilaisuuden ovat perinteisesti järjestäneet vapaaehtoiset. Seurakunnalta mukana on ollut pappi ja kanttori. Halisseura on tarjonnut mehut kuulijoille.

 

Kiitos, että annat aikaasi!

Jos Maarian seurakunnan tilaisuuksia ja tapahtumia järjestettäisiin vain seurakunnan työntekijöiden voimin, jäisi moni hyvä ja rakastettu tapahtuma järjestämättä. Vapaaehtoiset tekevät upeaa työtä meidän kaikkien hyväksi. Oheisella videolla esitellään kuukausittain vapaaehtoisia ympäri seurakuntaa. Tervetuloa mukaan!

(Aiempien kuukausien videoita voi katsella Youtubessa Maarian seurakunnan kanavalla.)

 

YouTube-video

Ota yhteyttä seurakunnan työntekijöihin, jos sinulla on kysyttävää tai muuten vaan juttutarvetta. Inkeri - ruokajakelu- ja messuvapaaehtoiset, Anne - diakoniavapaaehtoiset.