Isoset ovat leirien sankareita

Isoset ovat sanoinkuvaamattoman tärkeitä. Heitä tarvitaan niin koululaisten leireillä, ripareilla kuin muissakin tapahtumissa. Isosena saat mahdollisuuden kokea riparin uudestaan, mutta eri näkökulmasta.  Isoskoulutuksesta saat pätevyyden toimia isosena sekä todistuksen, josta voi olla hyötyä toisen asteen koulutuksessa sekä työnhaussa.

Isoskoulutus antaa valmiuksia elämään

Isoskoulutus antaa valmiuksia myös muuhun kuin isosena toimimiseen. Se opettaa vuorovaikutustaitoja, ryhmän ohjaamista, esiintymistä, vastuullisuutta, saat tilaisuuden oppia itsestäsi, pohtia omia arvoja ja uskon asioita, tutustut uusiin ihmisiin ja saat paljon uusia kokemuksia.

Isoskoulutukseen voivat tulla kaikki rippikoulun käynneet. Ei ole yhtä oikeaa isostyyppiä, vaan erilaisia ihmisiä tarvitaan. Älä siis jännitä, ujostele tai epäröi vaan lähde rohkeasti mukaan.

Koulutukseen kuuluu kokoontumiset torstaisin klo 17-18 (paitsi 7.2. ei ole koulutusta) nuortentilalla os. Kaerlantie 24, isoskoulutusleirit sekä muita tapahtumia. Koulutus on ilmainen leirejä lukuunottamatta.

 

Isoskoulutuksen ohjelma leväälle 2019

tammikuu – Iltaohjelmat
Mikä on iltaohjelman tarkoitus? Miten rakennetaan hyvä iltaohjelma?
25-27.1.  Leiri: Ulkoilut, isoskivat, vapaa-aika. Isosena leirillä, isosen vastuut ja tehtävät käytännössä. Rippikoululaisten nuortenillat jakoon.
helmikuu – ryhmän ohjaus ja raamikset
Raamis ja niiden sisällöt
Ryhmän ohjaus
maaliskuu – Leirin jumis, nuorten jumis
Jos saisit itse toteuttaa jumiksen omalla tavallasi, minkälainen se olisi?
29.-31.3. Tykkileiri
huhtikuu – Isosen rooli: leirillä ja leirin jälkeen
14.4. Su klo 15 Kiusaaminen, ihastuminen, klikit, jos ei tule toimeen joidenkin kanssa (vedetään silti samaa köyttä). Isonen on nuoren seurakunnan kasvot. Isoisuus ei lopu, kun leiri loppuu.
24.4. Ke klo 17 : Leiri tulee. Oletko valmis? Isosen oikeudet ja velvollisuudet, Isossopimus.
 
Toukokuu
4.5        Toimintapäivä Heinänokassa

 

 

Kuva isosista isoskoulutusleiriltä
Joukko upeita ja taitavia isosia