Seurakunnan järjestämät kerhot

Maarian seurakunta järjestää monenlaisia kerhoja eri ikäisille lapsille. Perhe- ja vauvakerhoon tullaan vanhemman kanssa, kun taas päiväkerhossa ollaan ilman aikuista. Tervetuloa tutustumaan kerhoihin ja muihin alueesi lapsiperheisiin!

 

Perhekerhot ja vauvakahvilat

Perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Niihin tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu ohjattu hartaus- tai ohjelmahetki sekä vapaata leikkiä. Kerhoon voi ottaa mukaan pienet eväät. Monessa kerhossa aikuisille on tarjolla kahvia ja lapsille mehua. Lapsille on hyvä ottaa mukaan sisätossut. Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua.

Kerhot kokoontuvat keväällä 2020 seuraavasti

Maanantaisin klo 9–14 Perhekahvila Maarian pappilan tallissa (Sorolaisenkatu 4) 

Tiistaisin klo 13 - 15 Jäkärlässä Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeologinkatu 2)
Keskiviikkoisin klo 9–11 Perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla (Munterinkatu 15)

Keskiviikkoisin klo 13 - 15 Perhekerho Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)

Keskiviikkoisin klo 13 - 15 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (MIttumaarintie 73)
Torstaisin klo 9–11 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
Perjantaisin klo 9–12 Perhekerho Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeologinkatu 1, Jäkärlä) 

 

Vauvakerho

Vauvakerhossa vanhempien on mahdollista tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin. Vauvakerho on tarkoitettu alle yksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen.

Kerhossa pidetään lyhyt hartaushetki ja ohjattuja lorutteluleikkejä. Ohjelma on rauhallista ja vauvalle sopivaa. Toiminnalliset tuokiot kestävät enintään 30 min, jolloin aikaa jää keskustelulle ja kahvittelulle. Kahvin lomassa voi jutella niin vauva-arjesta kuin muustakin elämästä. Vauvalle voi ottaa mukaan pienet eväät. Tuttipullojen lämmitys onnistuu, ja imetystä varten on varattu rauhallisempi tila. Vauvakerhoon ei tarvitse ilmoittautua, ja mukaan voi tulla missä vaiheessa vuotta tahansa.

Tiistaisin klo 9–11 Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)

Tiistaisin klo 9-11 Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)

Päiväkerhot

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille kasvupaikaksi. Kerhoon tullaan ilman aikuista, ja kerhoarki koostuu leikkimisestä, liikkumisesta, käsillä tekemisestä ja taiteen ilmaisemisesta. Taitojen opettelu ja ryhmässä toimiminen ovat tärkeä osa kerhoa. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys: vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi.

Maksuttomat ja laadukkaat päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Päiväkerhoa ohjaa kaksi lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittanutta lastenohjaajaa. Lapsiryhmä pysyy samana koko kauden ajan. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle. 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: www.turunseurakunnat.fi/lapset-ja-perheet.

pyhäkoulu- ja perhetyösihteeri
Maarian seurakunta