Lähetystyötä lähellä ja kaukana

Lähetystyö perustuu Jeesuksen antamaan tehtävään viedä hyvä uutinen eli ilosanoma (evankeliumi) kaikkeen maailmaan. Mielikuvaan lähetystyöstä liittyvätkin usein kaukaiset eksoottiset maat. Sitä ei kuitenkaan tehdä vain maailmalla, vaan tärkeä osa tapahtuu aivan lähellä meitä koti-Suomessa.

Lähetystyön sanomana on Jumalan itsensä antava ja pelastava rakkaus, joka ilmenee Jeesuksen ristin kuolemassa ja ylösnousemuksessa. Jeesus on kuollut puolestamme ja sovittanut syntimme. Jokaiselle ihmiselle avattu tie Jumalan luo ja kaikkien tulee saada kuulla tämä hyvä sanoma.

Kristillisen evankeliumin julistukseen on aina saumattomasti liittynyt diakoninen työ. Jumalan kuvaksi luotuna jokainen ihminen on kallisarvoinen ja jokaisen tule saada osakseen ihmisarvoinen elämä. Siksi lähetystyöhön on aina liittynyt myös monenlainen koulutus- ja opetustyö sekä terveydenhoidollinen ja muunlainen avustustyö. 

Maarian seurakunnan lähetystyön tukemiseksi myydään Taskulan ristejä. Iso risti maksaa 50 € ja pieni 35 €. Lue lisää Taskulan rististä täältä.


 

Lähetystyön ohjelma keväällä 2019 

Runosmäen lähetyspiiri
Runosmäen srk-talo, Munterinkatu 15
parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 12, alkaen 9.1.2019.

Runosmäen lähetyspiiri tukee kuuron kummilapsen koulutusta Pohjois-Tansaniassa Kuurojen lähetyksen kautta.

Hepokullan lähetyspiiri
Hepokullan srk-talo, Varkkavuorenkatu 23
parittomien viikkojen torstaisin klo 13, alkaen 17.1.2019.

Japaninlähetyspiiri Kevät 2019

Ke 06.02. klo 18 Luther kirkko
Ke 20.02. klo 18 Hepokullan srk-talo
Ke 06.03 klo 18 Sairashuoneenkatu 10 a A 7, Aune Honkinen
Ke 20.03. klo 18 Luther kirkko
Ke 03.04. klo 18 Raunistulan srk-talo
Ke 15.05. klo 18 Valkkimyllynkuja 1, Pirjo ja Heikki Rantila
Kevätlaulujen ilta ke 29.05. klo 18 Luther kirkko

Lisäksi Sley:n kirkkopyhä Maarian kirkossa 05.05 klo 10.00. Saarna Ari Norro. Jumalanpalveluksen jälkeen kahvitarjoilu ja kevätjuhla Maarian pappilan tallissa.

 

Lähetysväki tekee myös kevätretken kevätkauden päätöksenä perjantaina 24.05. Retki suuntautuu Sastamalaan ja tutustumme mm. Karkun evankeliseen opistoon, jossa myös lounas, sekä Pyhän Olavin ja Tyrvään kirkkoihin. Lähtö Hepokullan seurakuntatalolta klo 09. Paluu Turkuun noin klo 17.00. Retken hinta 20€ (sisältää lounaan, opastukset, matkat ja kahvin). Lisätietoja ja ilmoittautumiset 12.05 mennessä puhelimitse 040-3417677.

 

 

Maarian seurakunnan nimikkolähetit ja lähetyskohteet

Maarian seurakunnan nimikkolähettejä ovat Päivi ja Hiroaki Yoshimura, jotka tekevät seurakuntatyötä Japanissa Tokion alueella (SLEY). Sekä Kirsti Malmi joka tekee seurakuntatyötä Virossa, erityisesti Tallinnan Lasnamäen kaupunginosassa (SEKL).

Lisäksi seurakunta tukee Suomen Pipliaseuran (SPS) raamatunkäännöstyötä suomalais-ugrilaisten kansojen parissa, kuurojen koulun tukemista ja kummilapsityötä Etelä-Tansaniassa (Kuurojen Lähetys ry) sekä julistus-, lähetys- ja diakoniatyötä Venäjällä.

Ystävyysseurakuntinamme ovat Pietarin Pyhän Marian seurakunta (Venäjä), Kuressaaren Laurentiuksen seurakunta (Viro) sekä Bergenin Tuomiokirkkoseurakunta, Slettebakkenin seurakunta ja Söreiden seurakunta (Norja, yhdessä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan ja Mikaelinseurakunnan kanssa).