Tervetuloa Maarian seurakuntaan!

Mukava nähdä sinua! Nyt rajoitusten höllennyttyä seurakunnan toiminta jatkuu normaalisti. Tervetuloa siis tapahtumakalenterista löytyviin tapahtumiin! Ethän kuitenkaan tule paikalle, jos sinulla on vähääkään koronaan viittaavia oireita.

Kulttuurisarja Adama

Maariassa on alkanut uusi kulttuurisarja, jonka teemat vaihtelevat vuosittain. Tänä vuonna aiheena on luonto sen eri muodoissa. Kulttuurisarja Adama koostuu konserteista ja keskustelutilaisuuksista, jotka järjestetään Maarian kirkossa. Adama on hepreaa ja tarkoittaa maata ja ihmistä. Tilaisuuksien käsiohjelma 10€/5€. 

Tulevat Adaman tilaisuudet

ti 24.5. klo 20 Yhtyeiden luonnonlaulu -konsertti. Ex Arte Lux, D'accord, Vala. Konsertti striimataan suoran verkkoon.

Katso Yhtyeiden luonnonlaulu -konsertti 24.5. klo 20 tästä linkistä

to 2.6. klo 19 Luontosuhde - kuin hengitys. Tietokirjailija, ekoteologi TT Pauliina Kainulainen TM kappalainen Inkeri Puputin vieraana. Pia Pajala, sopraano, Tuuli Lempa, piano. Konsertti striimataan suorana verkkoon.

Linkki tilaisuuteen tulossa

su 5.6. klo 10 Helluntain messu. Messu striimataan suorana verkkoon.

Linkki messuun tulossa

to 9.6. klo 19 Ihminen ja luonto -konsertti. Helsingin kamarikuoro, joht. Elisa Huovinen. Konsertti striimataan suorana verkkoon. Käsiohjelma 15€/5€

Linkki konserttiin tulossa

Menneet Adaman tilaisuudet

ke 11.5. klo 19 Luotujen virsi -konsertti. Key Ensemble, joht. Visa Yrjölä, CCI-kuoro, joht. Tero Niemi, Visertävä puu, joht. Ulla Vuola. 

ti 17.5. klo 19 Tekologiaa! Ekoteologiaa käsittelevä keskusteluilta. Alustukset, puheenvuorot ja keskustelut käsittelevät kristillisen opin, Raamatun ja elämäntavan tutkimusta luomakunnan hyvinvoinnin näkökulmasta. Mukana uskontotieteilijä Mikko Kurenlahti sekä TT kappalainen Jari Laaksonen. Illan isäntänä asiantuntija Paavo Huotari Suomen Pipliaseurasta. Musiikki-improvisaatiot Kalle Hakosalo. Tilaisuus striimataan suorana verkkoon.

Katso Tekologiaa! -keskustelutilaisuus tästä linkistä

 

Suvivirsikirkko Tuomiokirkkotorilla 29.5. klo 12

MAARIASTA SUVIVIRSIKIRKKOON!

Mennäkkö jalkapatikassa taik bussilla?

Suvivirsikirkkoon 29.5.2022 on pyhiinvaellus, joka lähtee Maarian kirkolta klo 11. Laura Maria Latikka ja Inkeri Puputti kävelevät mukana. Kävelyreitti kulkee Maarian kirkolta Koroisten ristille, siellä on pieni pysähdys, josta jatketaan Raunistulan puoleista joen rantaa Tuomiokirkolle.

Bussilla pääsee seuraavasti:

11.00               Tortinmäki, bussien kääntöpaikka

11.15               Paattisten kirkko

11.25               Yli-Maarian srk-talo 

11.30               Kärsämäen kappeli

Pysäkkiaikataulut ovat noin aikoja. Bussissa kyltti Suvivirsikirkko ja kyytiin saa nousta myös pysäkeiltä matkan varrelta. Kuljetus on maksuton. Paluu kirkon jälkeen päinvastaisessa järjestyksessä, lähtö Tuomiokirkolta klo 13.30.

Lahjoita Ukrainaan

Ukrainan sota järkyttää ja ahdistaa. Miten voimme auttaa sodasta kärsiviä ihmisiä? Monella on suuri auttamishalu, mutta parasta on lahjoittaa rahaa ja sitäkin vain virallisia kanavia pitkin. Esimerkiksi Kirkon ulkomaanapu tai Suomen Lähetysseura ovat sellaisia toimijoita, joilla on jo verkostoja alueella. Molemmat myös keräävät rahaa Ukrainan auttamiseksi.

Siirry Kirkon ulkomaanavun sivuille tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Siirry Suomen Lähetysseuran sivuille tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteisvastuukeräys

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys kerää varoja koronan seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. ”Lahjoita mulle huominen” -kampanja nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Osa keräyksen tuotosta käytetään esimerkiksi kehittämään jalkautuvia palveluja, joilla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on löytää ja päästä kosketuksiin sellaisten nuorten kanssa, joilla on riskinä syrjäytyä tai jäädä yksin.

Voit lahjoittaa Yhteisvastuukeräykselle oheisten ohjeiden avulla. Jos lahjoitat keräykseen näillä ohjeilla, osa lahjoittamistasi varoista jää Maarian seurakunnan käyttöön ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Lahjoita tästä linkistä Maarian Yhteisvastuukeräykseen

Tai lahjoita tilisiirrolla

  • Aktia FI82 4055 0010 4148 41, viite: 301424
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75, viite: 301424
  • OP FI14 5000 0120 2362 28, viite: 301424

Tai lahjoita MobilePaylla numeroon 49137.

Kirkkopalvelut ry:n keräyslupa RA/2020/639 voimassa toistaiseksi. Ahvenanmaalla ÅLR/2021/8126 31.12.2022 asti. 

Kolmen nuoren kasvot, jokaisen suun edessä suukapulalta näyttävä teksti, esim. "lahjoita mulle huominen"


Matkalla Maariassa -blogi

Kirkkoherra Laura Maria Latikka on alkanut kirjoittaa blogia tänne Maarian seurakunnan sivuille. Hän päivittää blogia aina välillä, blogikirjoituksia voi lukea blogin omalta sivulta. Siirry Matkalla Maariassa -blogiin tämän linkin takaa.

Maarian seurakunta muualla verkossa

Maarian seurakunnalla on oma YouTube-kanava, johon työntekijät tekevät lyhyitä videoita eri aiheista. Tutustu YouTube-kanavaan tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Facebookista löydät meidät nimellä Maarian seurakunta. Siirry tästä Maarian seurakunnan Facebook-tilille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagramista olemme käyttäjänä @maariansrk. Katso Instagram-kuviamme tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Maarian seurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Toimin Maarian seurakunnan seurakuntasihteerinä sekä seurakuntaneuvoston sihteerinä. Työskentelypaikka sijaitsee keskusrekisterin yhteydessä olevassa seurakuntatoimistossa Eerikinkatu 3:ssa. Seurakuntasihteerin työtehtäviin kuuluu monipuolisia hallintoon, talouteen ja sisäiseen viestintään liittyviä tehtäviä. Työpäivä ovat hyvin erilaisia, siksi olenkin viihtynyt näissä tehtävissä jo 20 vuoden ajan.

Vapaa-aika hupenee nopeasti pientaloasujana yleensä niin sanotusti sormet mullassa. Hevosharrastus on minulla myös lähellä sydäntä. Käsitöistä hallussa on ompelu, neulominen sekä virkkaus.

Minut saa hyvälle tuulelle positiivisesti asioihin suhtautuvat ihmiset. Hymy on pieni ele, mutta kantaa pitkälle. Iloiseksi minut tekee myös arjen pienet asiat. Luonto on myös lähellä sydäntä, luonnossa kokee aina jotain uutta ja mieltä avartavaa.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää, olemme Maarian seurakunnassa mielellämme avuksi.

 

 

Puna-oranssi kuva, jossa lukee