Hyppää sisältöön

Suunta-hanke

Hankkeen tavoitteet

Kolmivuotinen Suunta-hanke pyrkii voimaannuttamaan Turun- ja Kaarinan alueella asuvia yli 60-vuotitaita ja luomaan uudenlaisen lyhytkestoista sitoutumista vaativan vapaaehtoistoiminnan mallin. Hankkeen teemana on mielen hyvinvointi.

Ennaltaehkäisevyys

Suunta-hankkeen tavoitteena on tukea ennaltaehkäisevästi yli 60-vuotiaiden mielen hyvinvointia ja tarjota samalla vapaaehtoisille avoin ilmapiiri voimaannuttavaan oman hyvinvoinnin pohdintaan.

Polku mahdollisuuksiin

Parhaimmillaan Suunta-hanke toimii sinulle +60-vuotias myös polkuna muun olemassa olevan vapaaehtois- ja harrastustoiminnan piiriin. Suunta pysäyttää miettimään kuka olet ja mihin haluat kulkea. Uusia mahdollisuuksia voi aueta läpi elämän ja unelmien ääneen sanoittaminen voi inspiroida uusiin suuntiin.

Yksinäisyyden vähentäminen

Korona-aika on lisännyt entisestään yksinäisyyttä, erityisesti eläkkeelle jääneiden ikääntyvien ihmisten keskuudessa. Suunta-hankkeessa haluamme huomioida yksinäiset ikääntyvät ihmiset.

Tukea elämän käännekohdissa

Jokainen meistä on ikääntyvä ihminen ja eri elämän tilanteissa tämä merkitsee eri asioita. Eläkeiän lähestyessä, eläkkeelle jäätyä ja vanhuuden saapuessa ihminen on yhden keskeisen elämän käännekohdan äärellä. Suunta-hanke haluaa olla tukena tässä elämänmuutoksessa tarjoten mahdollisuuden oman menneisyyden voimavarakeskeiseen muisteluun, itsetutkiskeluun, tämän hetken arvostamiseen ja unelmien kartoittamiseen.

// ]]>