Hyppää sisältöön

Kirjojen maailma

Kirjoissa meille avautuvat hienot seikkailut menneessä, tässä päivässä ja tulevaisuudessakin. Kirjoja lukiessamme harjoitamme mielikuvitustamme ja aivojamme. Kirjoja voimme ahmia monella tavalla: paperisina versioina, digitaalisilla lukulaitteilla ja äänikirjoina. Kukin valitsee oman tapansa löytää kirjojen maailma. Mikä on sinun tapasi?

Kirjoita oma tarina

Mikä on suosikki hahmosi kirjoissa? Kirjoita tarina jossa tuo suosikkisi seikkailee. Luo hänelle ympäristö, kuvaile sitä, mitä sankarisi tekee, minne hän menee. Käytä mielikuvitustasi ja kirjoita sankarisi tunteista, ketä hän tapaa, millaisia keskusteluja hän käy. Kun olet kirjoittanut tarinasi voit lukea sen Ttilan Kertojien kerhoon muiden kuultavaksi:
https://flipgrid.com/ffe07737

Kertokaa toisillenne parhaat lukukokemuksenne

Perustakaa lukupiiri. Kun kokoonnutte niin kertokaa millaisia lukukokemuksia teillä on ollut. Mitä kirjoja olette lukeneet,? Miksi juuri valitsitte sen kirjan. Kertokaa vuoronperään lyhyesti lukemasi kirjan juoni kavereille vuoronperään, mutta älä paljasta loppuratkaisua.

Tehkää kuunnelma

Kirjoittakaa lyhyt ääninäytelmä. Sopikaa roolit. Kuka on kertoja ja kuka sanoo kenenkin vuorosanat. Äänittäkää tarina puhelimen äänitystoiminnolla. Äänitystallentimen löydät sovelluskaupasta hakusanalla Audio recorder. Kun olette äänittäneet kertojan osuuden ja näyttelijöiden vuorosanat, rakentakaa kuunnelmaan äänimaailma. Erilaisia ääniä löydät netistä haulla: äänitehosteet tai sound effects

 

Aakkosjumppa

 

Lukemisen vastapainoksi on hyvä välillä liikkua! Sporttipankki on tehnyt jokaiselle kirjaimelle oman jumppaliikkeen, ja Johanna Kaarinan seurakunnasta sekä Taru Katariinanseurakunnasta tarttuivat haasteeseen. Mitkä kaksi sanaa Johanna ja Taru jumppaavat?

https://www.youtube.com/watch?v=BZYNxtrPpVc

// ]]>