Hyppää sisältöön

Ihme

 
Pääsiäisen jälkeen hämmästellään tyhjää hautaa ja Jeesus ilmestyy opetuslapsilleen. He eivät kuitenkaan ensin tunnista häntä. Vasta haavat käsissä ja tutut tavat paljastavat hahmon olevan ylösnoussut Jeesus.
Myös keväinen luonto kertoo omalla kielellään ylösnousemuksen ihmeestä.


Viikon vinkkeinä

  • Ttilan lähetys naamiaiset –teemalla 
  • Arvaa kuka -kuvaleikki 
  • Naamari paperimassasta 
  • Kevätseuranta ja bingo 
  • Retkikartta auttaa luontovaellusta 
  • Sakkeus kokee ihmeen 
  • Lauluvinkit
 

Ttilan lähetyksen teemana Naamiaiset 

   

Arvaa kuka -kuvaleikki 


Osallistujat lähettävät ohjaajalle etukäteen itsestään sellainen kuvan, jossa ei näy kasvoja, vaan esimerkiksi vain kädet tai osa vartaloa. Kuviin voidaan sopia myös yhteinen teema kerhon mukaisesti esim. kukin on tekemässä lempiruokaansa, suosikkiliikuntaansa tai lempiharrastustaan.

Ohjaaja näyttää kuvat yksi kerrallaan tai kokoaa ne yhtäaikaa ruudulle. Osallistujat arvaavat ensin itsekseen kuka kukin on. Käydään yhdessä läpi oikeat vastaukset. Keskustellaan lopuksi tehtävästä.


Naamari paperimassasta 


Askarrellaan omat naamarit. Kokeilkaa tällä kertaa helpompin pahvinaamareiden sijaan useamman työstökerran vaativaa paperimassanaamaria.

Tarvikkeet: Ilmapallo, vanhoja sanomalehtiä, liisteriä, astia, joka toimii ilmapallon pitotelineenä, sakset tai tapettiveitsi, eri värisiä maaleja, kuminauhaa tai nauhaa kiinnitykseen.

Ohjeet:
 
  • Puhalla ilmapallo noin naamasi kokoiseksi ja solmi se kiinni 
  • Leikkaa sanomalehdestä runsaasti kapeita suikaleita.  
  • Kiinnitä suikaleita liisterillä puolikkaan pallon päälle, limittäin ja ristiin rastiin, kerros kerrokselta. Laita liisteriä alle ja liisteriä päälle. 
  • Kun olet tehnyt useita kerroksia, jätä työ kuivumaan. 
  • Kun työ on kuivunut, riko ilmapallo ja irrota se 
  • Leikkaa naamioon esim. silmänreiät 
  • Maalaa naamio haluamallasi tavalla 
  • Tee molemmille sivuille, noin silmien korkeudelle reijät, joihin voit kiinnittää kuminauhan, jolla naamio pysyy päässä

Lisävinkkejä voit katsoa esim. blogistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Liisteriä voi tehdä myös itse. Tarvitset siihen 1 dl vehnäjauhoja ja 9 dl vettä. Laita 8 dl vettä kehumaan. Sekoita jauhot ja 1 dl kylmää vettä tasaiseksi. Sekoita seos kattilassa olevaan veteen ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes se muuttuu kiisselimäiseksi. Anna jäähtyä ennen käyttöä.
 

Kevätseuranta


Kevään ihmettä voi seurata Luonto-liiton lasten kevätseurantakortin avullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Etäkerhon kevätbingo: Kukin tekee itselleen 4x4 ruudukko. Siihen sijoitetaan kevätseurannan kohteet, kukin niin kuin itse valitsee. (Leskenlehti, valkovuokko, koivu hiirenkorvilla, rentukka, kekomuurahainen, kimalainen, leppäkerttu, sitruunaperhonen, sammakon kutua, töyhtöhyyppä, västäräkki, pääskynen, nokkosperhonen). Puuttuvaan ruutuihin jokainen keksii omia seuratavia asioita.

Ohjaajalla on seurattavat asiat lappuina kulhossa. Hän nostaa lapun kerrallaan ja kukin merkkaa ruudukkoonsa merkin, siihen paikkaan, mihin asian sijoitti. Se, kuka saa ensimmäiseksi vaaka- tai pystyrivin täyteen, huutaa bingo. Peliä voidaan jatkaa ja pelata myös kahdesta ja sitten myös vaaka- tai pystyrivistä.

Luontoon tarkkailemaan: Entä kuka saa ruudukon ensimmäisenä täyteen niin, että löytää yhden täyden rivin asiat luonnosta? Entä koko ruudukon?
 

Retkikartta auttaa luontovaellusta 


Uudenlaista mielenkiintoa tutuille metsäpoluille saatte ottamalla alueen kartan mukaanne. Kartasta voitte tarkastella kuljettuja matkoja, paikkojen etäisyyksiä ja ilmansuuntia. Kartan avulla uskaltaudutte myös poikkeamaan polulta jollekin mielenkiintoiselle luontokohteelle. Kartan löydät helposti sivulta: 
   

Sakkeus kokee ihmeen 


Kuuntele millainen ihme Sakkeukselle tapahtuiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 

Lauluvinkit:

 
// ]]>