Pyhän Ristin kappeli

Skarppakullantie 2 , 20720 Turku
040 341 7037

Pyhän Ristin kappeli

Koronatilanne rajoittaa henkilömääriä uskonnollisissa tilaisuuksissa, joissa koronapassia ei vaadita. Lue tilojen henkilömäärärajoituksista täältä.

Pyhän Ristin kappeli rakennettiin vuosina 1965-67 Turun hautausmaan eteläosaan jo käytössä olevan hautausmaan ja uuden laajennusalueen liittymäkohtaan. Kappeli käsittää kolme erikokoista siunauskappelia, joita kutakin käytetään niin arkku- kuin tuhkahautausta varten suoritettavissa siunaustoimituksissa.

Betonista rakennttu Pyhän Ristin kappeli on kaksitasoinen. Ylemmässä tasossa sijaitsevat suuri ja pieni kappeli sekä näihin liittyvät tilat. Pohjakerroksessa on alakappeli.

Arkkitehti Pekka Pitkäsen suunnittelema kappeli on vihitty käyttöön 1967.

Aukioloajat ja tilavaraukset

Pyhän Ristin kappeli on avoinna hautauksia varten. Suljettu sunnuntaina ja maanantaina. Lisätietoja varauksista Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hautatoimistosta.

Yläkerroksen suureen kappeliin mahtuu 160 saattovierasta, pieneen 60 ja alakappeliin 24.

Hautajaisissa

Pyhän Ristin kappelissa omaiset voivat seurakuntien hautatoimistossa asioidessaan sopia kappelin koristelusta. Pyhän Ristin kappelin alttarilla yleensä orkideoita. Muunlainen koristelu tilataan.

Parkkipaikat

Pyhän Ristin kappelin läheisyydessä on pysäköintitilaa autoille. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee pienen kävelymatkan päähän kappelista. Aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).

Esteettömyys: esteetön

  • esteetön pysäköinti (pyydä lupa ajaa kappelin eteen väliaikaisesti), parkkipaikka kappelin lähellä
  • esteettömät sisätilat
  • helppo pääsy liikuntarajoitteisille
  • helppo pääsy näkövammaisille
  • induktiosilmukka kuulovammaisille
  • inva-WC

Pieni kappeli 360-sisäkuva

Suuri kappeli 360-sisäkuva

Alakappeli 360-sisäkuva

Induktiosilmukka
Inva-WC
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku