Hyppää sisältöön

Vox Cantorum, joht. Heikki Seppänen

Kirkkomuusikoista koostuva kamarikuoro, Heikki Seppäsen johtama Vox Cantorum, on toiminut vuodesta 1996 alkaen aluksi Kirkkolaulajat-nimellä. Kuoron laulajamäärä vaihtelee projektista riippuen, ja keskimäärin konserteissa on mukana 20-25 laulajaa. Kuoro on esiintynyt mm. Helsingin Barokkiorkesterin, Opus X:n ja Moskovan Sinfoniaorkesterin kanssa. Kuoro on äänittänyt virsiä YLE:lle ja Ruotsin radiolle. Kuoro on esiintynyt eri musiikkijuhlilla ja ulkomailla Pohjoismaiden lisäksi myös Moskovassa. Kuoroa on johtanut myös kanttori Harri Kerko, jonka sävellyksiä kuoro on myös kantaesittänyt.

Katedraali soi! -konsertin kokoonpano ja ohjelma valittiin ottaen huomioon voimassa oleva koronapandemia sekä Turun tuomiokirkon tila ja akustiikka. Ohjelma on Markus Virtasen kantaatin kantaesitystä lukuun ottamatta kuoron aikaisemmin esittämää ohjelmistoa.

Heikki Seppänen on suorittanut Sibelius-Akatemiassa kanttori-urkurin ja musiikinjohtajan tutkinnon vuonna 1987. Hän on opiskellut kuoronjohtoa Matti Hyökin ohjauksessa ja orkesterinjohtoa aluksi Ulf Söderblomin ja myöhemmin professori Jorma Panulan johdolla. Heikki Seppänen on osallistunut myös professori Yuri Simonovin (Moskova) kapellimestarikurssille. Seppänen on esiintynyt paljon urkusolistina ja säestäjänä sekä kuoronjohtajana ja kapellimestarina kotimaan lisäksi Pohjoismaissa, Latviassa, Venäjällä, Belgiassa ja Saksassa. Kapellimestarina hän on johtanut perustamaansa Turun Linnan Muusikot -kamariorkesteria ja tämän lisäksi hän on johtanut eri konserteissa Turun Filharmonista orkesteria, Pori Sinfoniettaa, Suomalais-virolaista barokkiorkesteria, Riga Kammermuziki (Latvia) -kamariorkesteria, Suomalaista barokkiorkesteria, Helsingin Barokkiorkesteria, Drottningholmin barokkiyhtyettä (Ruotsi) ja Moskovan Sinfoniaorkesteria. Heikki Seppänen on johtanut useita suomalaisia kuoroja mm. Turun Linnan Kamarikuoro ja kanttoreista koottua Vox Cantorum -kamarikuoroa, Viron Filharmonista kamarikuoroa sekä Flora-kören ja Brahe Djäknar -ylioppilaskuoroja. Seppänen on tehnyt useita levytyksiä Ruotsin radiolle sekä äänittänyt myös Suomen Yleisradiolle. Seppäsen viimeisin Sibeliuksen sekakuorolaulujen kokonaislevytys (Ondine) Viron Filharmonisen kuoron kanssa on saanut erittäin kiittäviä arvioita ympäri maailmaa.

Heikki Seppänen toimi 20 vuotta Mikaelinseurakunnan kanttorina ja nykyään hän toimii johtavana kanttorina Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa. Vuonna 2018 hän sai lisäksi Sibelius-palkinnon.

 

Vox Cantorum esiintyy Katedraali soi! -festivaaleilla 10.2.2021 klo 19 (Linkki viikon ohjelmaan).