Hyppää sisältöön

Turku Cathedral Youth Choir

TCYC on diskanttikuoro, joka toimii kotikirkkonsa Turun tuomiokirkon suojissa. Kuoron perustaja ja sen taiteellinen johtaja on Turun tuomiokirkon kanttori Anu Åberg ja kuoron vakituisena urkurina ja säestäjänä toimii Turun tuomiokirkon urkuri Markku Hietaharju. Kuoron suojelija on suomen luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma.

TCYC muodostaa käytännössä kokonaisen kuoroperheen ulottaessaan toimintansa lukuisille eri alueille. TCYC ylläpitää Turun tuomiokirkon Oratoriokuoroa ja kolmea käsikelloyhtyettä (lasten käsikellokerho, varhaisnuorten käsikelloyhtye Tiuku ja Käsikelloyhtye Hups!). TCYC onkin eräänlainen extremekuorolaisuuden muoto, joka vaatii laulajalta paljon, mutta samalla on antoisa elämäntapa. Kuoro harjoittelee vähintään kahdesti viikossa ja esiintyy parhaimmillaan 50 kertaa vuodessa. Tuomiokirkon jumalanpalveluselämän rikastaminen on TCYC:lle sydämen asia.

TCYC on julkaissut kaksi CD-levyä (Virgo Maria 2012 ja In Paradisum 2018) ja kuoro on palkittu lukuisissa kansainvälisissä kuorokilpailuissa ja esiintynyt kotimaan lisäksi lukuisissa maissa Euroopassa, Aasiassa ja Venäjällä. Vuonna 2014 TCYC valittiin Suomen kirkkomusiikkiliiton Vuoden Musiikkiryhmäksi.

Turku Cathedral Youth Choir
Turku Cathedral Youth Choir. Kuva: Timo Jakonen
// ]]>