Hyppää sisältöön

Tarmo Peltokoski

Tarmo Peltokoski (s. 2000) aloitti syksyllä 2018 orkesterinjohdon opinnot Sibelius-Akatemiassa professori Atso Almilan johdolla käytyään kapellimestariopintoja Jorma Panulan ohjauksessa vuodesta 2014. Pianonsoittoa hän opiskeli Vaasan Kuula-opistossa 2008-16 Tuulikki Laitisen ja Kristiina Juntun johdolla, jatkaen nykyään Antti Hotin opetuksessa. Tarmo on kuulunut valtakunnalliseen Nuorten Pianoakatemiaan sen perustamisesta 2013 alkaen.

Peltokoski on palkittu mm. Tampereen pianokilpailussa 2017 (tunnustuspalkinto ja kaksi erikoispalkintoa) sekä Leevi Madetoja -kilpailussa 2018 (I palkinto). Hän on esiintynyt mm. RSO:n, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Vaasan ja Kuopion kaupunginorkestereiden solistina. Lisäksi hän on esiintynyt useasti mm. Korsholman ja Mäntän musiikkijuhlilla. Pro Musica -säätiö valitsi Tarmon vuoden nuoreksi muusikoksi 2018.

Leonardo Chiodo konsertoi Tarmo Peltokosken kanssa Katedraali soi! -viikon Turun musiikkijuhlien konsertissa sunnuntaina 10.2.2019