Hyppää sisältöön

Risto T.T. Pulkkinen

Lyömäsoitintaituri Risto Pulkkinen on musiikkialan moniosaaja. Vuonna 1983 hän suoritti Sibelius-Akatemiassa Suomen ensimmäisen lyömäsoitinten diplomitutkinnon. Turun filharmonisessa orkesterissa Pulkkinen ehti toimia 43 vuotta lyömäsoitinten varaäänenjohtajana ennen eläkkeelle jäämistään vuonna 2017. Opettajana Porin musiikkiopistossa sekä Turun konservatoriossa hän on ehtinyt luotsata useita nykyisiä ammattimuusikoita, mutta myös lukuisat solistiesiintymiset ovat ehtineet pitää hänet kiireisenä sooloilloista sekä erilaisista projekteista puhumattakaan. Konservatoriossa opettaessaan Pulkkinen johti myös koulun lyömäsoitinyhtye Kroustikonia.

Eläkkeelle jäämisensä jälkeen hän on voinut omistautua täysin intohimolleen säveltämiselle. Pulkkisen sävellykset ovat hänen lyömäsoitintaustansa vuoksi usein ilahduttavan pulsatiivisia ja rakentuvat vahvaan melodiaan ja harmoniaan. Nykyisin hän keskittyy säveltämään laajamuotoisia teoksia orkestereille, mutta Katedraali soi! –viikon konsertissa kuullaan pienemmille kokoonpanoille ja varsinkin jousille sävellettyä musiikkia.

Risto T.T. Pulkkisen musiikkiin voi tutustua osoitteessa ristopulkkinen.com sekä Youtube-kanavalla 

 

Katedraali soi! -viikon tiistain 5.2.2019 konsertissa mukana Risto T.T. Pulkkinen, Pia Pajala, Ilari Lehtinen, Jussi Laukola, Juha-Pekka Vikman, Maija Kontunen, Sauli Kulmala ja Eija Huhtala-Krapu.