Hyppää sisältöön

Matti, Pasi ja Paavo Hyökki

Matti Hyökki (s. 1946) on suomalaisen kuoromaailman ”grand old man”. Hän toimi ennen eläkkeelle jäämistään yli 30 vuotta Sibelius-Akatemian kuoronjohdon lehtorina ja professorina. 1970-luvulta lähtien hän on myös toiminut useiden kuorojen taiteellisena johtajana ja kuoromestarina. Laulu-Miehiä hän on johtanut vuodesta 1998 alkaen. Matti Hyökki on johtanut satoja ensi- ja kantaesityksiä sekä tehnyt kymmeniä kuoroäänitteitä.

Pasi Hyökki (s. 1970) on toiminut Tapiolan kuoron taiteellisena johtajana vuodesta 2008 alkaen. Tapiolan kuoron lisäksi hän on johtanut useita muitakin kuoroja sekä perustanut Espoon musiikkiopiston EMO Ensemblen. Tällä hetkellä hän johtaa myös Ylioppilaskunnan Laulajia eli YL-kuoroa. Hyökki levyttää aktiivisesti kaikkien kuorojensa kanssa toimien itse myös editoivana tuottajana. Hyökille myönnettiin Klemetti-palkinto vuonna 2014.

Maamme eturivin kuoronjohtajiin kuuluva Paavo Hyökki (s. 1981) aloitti opintonsa Espoon Musiikkiopistossa vuonna 1987 instrumentteinaan sello ja piano. Kuoronjohdon A-tutkinnon Hyökki suoritti vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin ja keväällä 2013 hän valmistui musiikin maisteriksi. Paavo Hyökki toimii taiteellisena johtajana Mieskuoro Laulajissa, Chorus Cathedralis Aboensis (CCA) -sinfoniakuorossa, Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehissä ja Lain Huudossa, joista kahdessa jälkimmäisessä niiden perustamisesta lähtien.

 

Lähde: Wikipedia sekä Tapiolan kuoron ja Lain Huuto -kuoron verkkosivut

Kolme miestä eri tilanteissa johtamassa kuoroja.
// ]]>