Juha-Pekka Vikman

Juha-Pekka Vikman aloitti viulunsoiton 8-vuotiaana Holger Morantin oppilaana. Hän jatkoi opintojaan Turun konservatoriossa ja myöhemmin Sibelius-Akatemiassa professori Tuomas Haapasen johdolla. Vikman on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opiskellut kamarimusiikkia muun muassa Amadeus- sekä Alberni-kvartettien kanssa. Vuonna 1977 hän saavutti 3. palkinnon Kuopion viulukilpailussa.

Juha-Pekka Vikman on esiintynyt orkestereiden solistina kotimaassa ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Hän on toiminut myös Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa. Vikman toimii Turun filharmonisen orkesterin 1. konserttimestarina, johon virkaan hän siirtyi Radion sinfoniaorkesterista. Hän on myös Turku Ensemblen ja Suomalaisen kamariorkesterin jäsen ja soittaa Aboa-jousikvartetin ensiviulistina.

 

Katedraali soi! -viikon tiistain 5.2.2019 konsertissa mukana Risto T.T. Pulkkinen, Pia Pajala, Ilari Lehtinen, Jussi Laukola, Juha-Pekka Vikman, Maija Kontunen, Sauli Kulmala ja Eija Huhtala-Krapu.

Katedraali soi! -viikon Turun filharmonisen orkesterin konsertissa torstaina 7.2.2019 mukana Juha-Pekka Vikman, Maija Kontunen, Vesa-Pekka Kopakkala, Megumi Nakazawa sekä Anu Honkanen.