Hyppää sisältöön

4th Line käyrätorvikvartetti

4th Line on syksyllä 2016 Suomen eturivin naiskäyrätorvisteista muodostettu kvartetti, jonka soittajat työskentelevät Suomen parhaissa orkestereissa: Tanja Nisonen ja Mervi Huttunen ovat Turun filharmonisen orkesterin muusikoita, Pauliina Koskela työskentelee Tampere Filharmoniassa ja Maria Luhtanen toimii parhaillaan Suomen kansallisoopperan orkesterissa. Kvartetti työskentelee ammattitaitoisesti ja korkeatasoisesti, keskittyen erityisesti suomalaiseen ja pohjoismaiseen käyrätorvimusiikkiin.

4th Line käyrätorvikvartetti
4th Line käyrätorvikvartetti

4th Line on esiintynyt Turussa, Tampereella, Helsingissä ja Berliinissä, jossa kvartetin suomalaista käyrätorvimusiikkia sisältävä konsertti oli osana Berliinin Suomikeskuksen Suomi100-vuoden ohjelmaa. Lähikuukausina kvartetti esiintyy Turussa ja Tampereella sekä heinäkuussa Nuutajärven musiikkifestivaalilla. 4th Line kvartetti työstää parhaillaan myös ohjelmistoa levytystä varten Alba-recordsin kanssa.

 

Tanja Nisonen

opiskeli käyrätorvensoittoa Sibelius-Akatemiassa Timo Ronkaisen, Oslossa Froydis Ree Wekren ja Saksassa Markus Maskuniityn johdolla. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta v. 2006 korkein mahdollisin arvosanoin. Hän on toiminut käyrätorven varaäänenjohtajana niin Lappeenrannan kaupunginorkesterissa 2000-2002, Tampereen kaupunginorkesterissa 2002-2003 kuin Turun filharmonisessa orkesterissa vuodesta 2003 lähtien. Nisosta on kuultu kamarimuusikkona lukuisissa eri tapahtumissa ympäri Suomea sekä Ruotsissa, ja solistina mm. Joensuussa ja Lappeenrannassa sekä Turussa. Moni säveltäjä on omistanut teoksia Tanja Nisoselle, mutta maestro Segerstam omisti hänelle sinfonian no. 294 ”songs of a UNICORN heralding…”. Teoksessa on erittäin vaativa käyrätorvioblikato.

Vuodesta 2010 Nisonen on toiminut Turun konservatorion sekä Taideakatemian (AMK) käyrätorvensoiton tuntiopettajana. Aktiivisena kamarimusiikin ystävänä hän on turkulaisen kamarimusiikkiyhdistys Artsopan perustaja ja toiminnanjohtaja. Tanja Nisonen on myös Suomen solistiyhdistyksen jäsen. Vapaa-aikaa Nisonen viettää perheen kanssa kotona Turussa ja mökillä Tammelassa.

 

Pauliina Koskela

aloitti käyrätorvensoiton Keskisen-Uudenmaan musiikkiopistossa Jukka Kasperin opissa. Sieltä hän jatkoi Sibelius-Akatemiaan, missä suoritti A-tutkinnon vuonna 2005 opettajanaan Erja Joukamo-Ampuja ja valmistui musiikin maisteriksi muutamaa vuotta myöhemmin. Vuonna 2000 hän voitti ensimmäisen palkinnon käyrätorvien sarjassa Lahden valtakunnallisissa puhallinkilpailuissa. Koskela on toiminut-freelancer muusikkona ja työskennellyt mm. RSO:ssa, Sinfonia Lahdessa ja Helsingin kaupunginteatterissa. Keväällä 2011 hän aloitti työt Tampere Filharmonian vakinaisena jäsenenä.

 

Maria Luhtanen

aloitti käyrätorvensoiton Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa Seppo Istukaissaaren johdolla. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa ja Hannoverin musiikkikorkeakoulussa, joissa opettajina toimivat Erja Joukamo-Ampuja ja Markus Maskuniitty. Hän on myöhemmin täydentänyt osaamistaan Esa Tapanin opissa. Luhtanen on aktiivinen ja monipuolinen muusikko, joka on työskennellyt säännöllisesti usean vuoden ajan mm. Turun kaupunginorkesterissa, Radion Sinfoniaorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Viimeisimpänä hän on työskennellyt Sinfonia Lahdessa käyrätorvien äänenjohtajana, ja parhaillaan Kymi Sinfonietassa käyrätorvien varaäänenjohtajana. Luhtanen työskentelee myös Helsingin kaupunginteatterissa musikaalien maailmassa. Luhtanen on vaskikvintetti BrassQ:n ja käyrätorvikvartetti 4. Line:n jäsen.

 

Mervi Huttunen

opiskeli käyrätorvensoittoa Suomessa Esa Tapanin ja Erja Joukamo-Ampujan sekä täydensi opintojaan Saksassa Markus Maskuniityn sekä Norjassa Frøydis Ree Wekren johdolla. Käyrätorvidiplomin Mervi Huttunen suoritti Sibelius – Akatemiassa vuonna 2007 erinomaisin arvosanoin ja valmistui Musiikin maisteriksi 2008. Opintojen jälkeen työ vei hänet ulkomaille: ensin Norjaan Osloon Den Norske Operaan ja Bergenin Filharmoniseen Orkesteriin sekä Saksaan, Lyypekin Filharmoniseen orkesteriin. Oslon ja Lyypekin vuosilta Huttuselle jäi rakkaus oopperamusiikkiin: sen soittamiseen ja oopperan ison koneiston yhtenä osana olemiseen. Suomeen työ toi Huttusen takaisin vuonna 2011 Turun Filharmoniseen Orkesteriin, jonka vakinainen jäsen hän on ollut vuodesta 2012. Orkesterityön ohella Mervi Huttunen toimii tuntiopettajana Turun konservatoriossa ja Turun metsänkävijöiden soittokunnassa. Mervi Huttunen soittaa vuonna 2016 perustetussa 4. Line -käyrätorvikvartetissa ja nauttii myös saadessaan soittaa kamarimusiikkia muissakin kokoonpanoissa.

 

4th Line käyrätorvikvartetin musiikista pääsee nauttimaan Katedraali soi! -viikon perjantain konsertissa 8.2.2019