Ripari 2023

 

Saitko postissa rippikouluesitteen tai kiinnostaako rippikoulun käyminen?

Rippikouluihin 2023 ilmoittautuminen on sulkeutunut.  Jos haluat tiedustella ilmoittautumisajankohdan jälkeen, että ehtiikö vielä mukaan rippikouluun, ole yhteydessä seurakuntasi rippikouluvastaavaan. Katariinanseurakunnassa tämä henkilö on Elina Ahopelto.

Jos haluat ilmoittautua mukaan tai ilmoittaa, että siirrät rippikouluasi vuodella, tee se klikkaamalla tästä itsesi oikealle sivulle.  Tulet löytämään sivulta lisätietoa muun muassa ilmoittautumisesta ja rippikouluesitteen, jonka löydät myös alempaa tältä sivulta Leiritön rippikoulu -otsikon alta.

Katariinanseurakunnassa rippikoulu ei ala syyskaudella tai vuoden vaihteessa vaan suuren juhlan, pääsiäisen kynnyksellä. Rippikoulun leirijaksot ovat kesällä, jonka jälkeen ripariporukan yhteiset tapaamiset jatkuvat. Kaiken kruunaa konfirmaatio syys-lokakuussa. Poikkeuksena ovat yhteistyöriparit muiden seurakuntien kanssa ja talvirippikoulut. Niissä rippikoulu päättyy jo ennen syksyä, jotta rippikoulun kesto olisi kaikille ryhmille mahdollisimman sama. Talvirippikoulujen leirijakso sijoittuu hiihtolomaviikolle.


Tältä sivulta saat tietoa Katariinanseurakunnan vuoden 2023 rippikouluista.

Katariinanseurakunta tarjoaa tänä vuonna leiriripareita, joista kaksi ovat teemallisia: Luovaripari ja Slow motion -ripari. Lisäksi olemme mukana toteuttamassa leirillisiä talvilomaripareita. Tarjolla on myös leirittömiä vaihtoehtoja.

Rippikoululaisena sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan kristinuskon keskeisiin sisältöihin, tutustua uusiin nuoriin ja näkökulmiin sekä saat luvan kanssa ihmetellä ääneen asioita, joita et välttämättä ole aiemmin pohtinut. 
 

Leirimuotoiset rippikoulut 2023
 

 • 302 Lasketteluripari, Vuontispirtti 18.–25.2. konfirmaatio la 5.8. Leirin hinta 400€
  Lasketteluripari on maksullinen, sillä matka lapin maisemiin ja laskettelukeskuksessa vierailut leirijaksolla pitävät sisällään lisäkustannuksia. Rippikoulu ja -leiri on itsessään jo elämys, mutta millaista se olisi kokea lapissa? Ilmoittaudu mukaan, tai kysy lisätietoja!

   
 • 303 Talvirippileiri, Kunstenniemi 18.–25.2. konfirmaatio su 6.8.
  Talvirippileiri on Turun lähialueella, Kunstenniemessä, järjestettävä kokonaisuus, joka pitää sisällään erilaista puuhaa ja toimintaa, ei niin helteisillä säillä ja ilman itikoita. Ripari toteutetaan Maarian ja Katariinanseurakunnan yhteistyönä.

Talviloman rippikoulut käynnistyvät helmikuun alussa. Leirin jälkeen tapaamiset jatkuvat tutulla porukalla loppukesään, jolloin vietetään konfirmaatiojuhlaa!

Kesän leirillisistä ripareista puolet ovat teemaripareita ja puolet perinteisempiä kokonaisuuksia. Kaikki konfirmaatiot ovat Pyhän Katariinan kirkossa.

 • 304* Luovaripari, Harjattula 10.-16.6. konfirmaatio la 30.9.
 • 305* Slow motion -ripari, Harjattula 16.–22.6. konfirmaatio su 1.10.
 • 306 Rippileiri, Harjattula 29.6.–6.7. konfirmaatio la 7.10.
 • 308 Rippileiri, Kunstenniemi 13.–20.7. konfirmaatio la 14.10.

*Leirimuotoisista rippikouluista ripari 304 Luovaripari ja 305 Slow motion ovat teemaripareita. Lisätietoa tulet löytämään tämän sivun alaosasta.

Leiritön rippikoulu 2023

Leirittömiä rippikouluja järjestetään useampia eri seurakunnissa. Näistä löytyy lisätietoa rippikouluesitteestä.

 • 307 City-rippikoululeiri 6.–13.7. konfirmaatio su 8.10. Pyhän Katariinan kirkossa. Tämä ripari ei sisällä leiriä vaan lähijakson, jonka aikana jokainen pääsee touhukkaan päivän päätteeksi kotiinsa nukkumaan. Lähijakso pitää sisällään retkipäiviä lähialueelle ja yhteistä puuhaa sekä opetusta. Lisäksi tapaamme ryhmämme kanssa ennen ja jälkeen lähijakson teemapäivissä ja jumalanpalveluksissa.
 • 601 Kaupunkiripari marras-toukokuu, konfirmaatio su 28.5. klo 11 Mikaelin kirkossa. Ryhmä kokoontuu Turun keskustassa. Lisätietoa saat Mikaelin seurakunnan rippikouluvastaavalta.
 • Katso lisää vaihtoehtoja rippikouluesitteestä!

 

Luovaripari

Luovalla riparilla painotetaan muun muassa kuvataidetta, draamaa, kirjoittamista ja musiikkia yhteisessä toiminnassa. Tällä riparilla pääsetkin ilmaisemaan itseäsi ja ajatuksiasi monipuolisesti erilaisia menetelmiä käyttäen. 

Luovalle riparille ilmoittautumiseen ei ole lähtötasovaatimuksia. Sinun ei tarvitse harrastaa mitään yllämainituista itseilmaisun muodoista, mutta olisi hyvä, että olisit niistä ainakin varovaisen kiinnostunut!

Slow motion -teemarippikoulu

Tämä teemaripari on vuorovaikutteinen, osallistujiensa näköinen, omaa tietämystä syventävä kokonaisuus, jossa pääset keskustelemaan, kuuntelemaan ja olemaan läsnä hetkessä. Haastamme ryhmässä uusien oivallusten löytämiseen, toiminnallisuuteen ja otamme aikaa omiin ajatuksiin tutustumiseen. Riparilla muistamme varata hetkiä toki myös levolle ja hiljentymiselle. Saat myös mahdollisuuden miettiä mitä itse ajattelet elämän suurista kysymyksistä. Sopii erityisesti tiedonjanoisille, keskustelunhaluisille ja yhteisiä harjoitteita pelkäämättömille.

Tällä riparilla ei haittaa vaikket tuntisikaan ketään ennestään, sillä yleensä tämä teemaripari omaa kooltaan pienemmän ripariryhmän, jossa kaikki tulevat tutuiksi ja halutessaan kuulluiksi. Tapoja toteuttaa rippikouluja on monia ja tällä riparilla muokkaamme toteutuksia ja harjoitteita ryhmän toiveiden ja olemuksen mukaan, painottaen vuorovaikutuksellisuutta.

Tutkimme elämän kysymyksiä mm. keskustelemalla, pelaamalla ja leikkimällä. Yhdessä pyrimme pääsemään pintaa syvemmälle toisiamme haastaen ja yhdessä uutta luoden.

Lähde mukaan etsimään ja löytämään uusia kokemuksia ja oivalluksia!
 

Kuusi nuorta kävelee hiekkarannalla, meren ääressä. Horisontti näkyy kuvassa kuten myös taivas.

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Katariinanseurakunta

Elina Ahopelto on Katariinan nuorisotyönohjaaja, joka siirtyilee usein julkisen liikenteen armosta milloin iskowednesday-iltaan tai alakoululaisten hengailuiltaan (After schooliin) Jaaniin ja milloin rippikoulutapaamisiin tai Donkkis Big Nighteihin Varissuon kirkolle.

Elina ällistelee työkaveidensa rautaista ammattitaitoa ja lahjoja, joita Luoja on heille suonut, välillä mielessään ja välillä ääneen. Hänelle on tärkeää se, että ihmisiä muistutetaan siitä, että heitä rakastetaan ja se rakkaus on valunut taivaasta käsin.

Elina pitää rippileireistä ja rukoilee joka kesä vain lyhyttä hellejaksoa, sillä rannat ja auringon käristys eivät ole Elinan kavereita. Dramaattiset musikaalikappaleet ja D&D-roolipeliin tutustuminen ovat mielenpäällä usein vapaalla ja välillä hän ehtii kasaamaan ystäviä myös pakenemaan escaperoomeista tai pelaamaan lautapelejä.

Taizé on jees ja tuohukset tuoksuu hyvältä. Yläkoulut saapi ottaa yhteyttä Elinaan oli kyse morottamisesta, oppituntipaketeista, koulupäivystyksen aloittamisesta tai muusta.