Ripari 2022

 

Saitko postissa rippikouluesitteen tai kiinnostaako rippikoulun käyminen?

Vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittautuminen on päättynyt 5.9.2021.

  • Jos haluat ilmoittautua mukaan tai ilmoittaa, että siirrät rippikouluasi vuodella, tee se klikkaamalla tästä itsesi oikealle sivulle.  Löydät sivulta lisätietoa muun muassa ilmoittautumisesta ja rippikouluesitteen. 
  • Jos haluat tiedustella ehtiikö vielä mukaan rippikouluun, ole yhteydessä seurakuntasi rippikouluvastaavaan. Katariinanseurakunnassa tämä henkilö on Elina Ahopelto.

 
Tältä sivulta saat tietoa Katariinanseurakunnan vuoden 2022 rippikouluista.

Katariinanseurakunta tarjoaa tänä vuonna leiriripareita, joista yksi on Slow motion -teemaripari. Lisäksi olemme mukana toteuttamassa leirillistä pienryhmärippikoulua 003.

Rippikoululaisena sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan kristinuskon keskeisiin sisältöihin, tutustua uusiin nuoriin ja näkökulmiin sekä saat luvan kanssa ihmetellä ääneen asioita, joita et välttämättä ole aiemmin pohtinut. 
 

Leirimuotoiset rippikoulut 2022
 

  • 303 * Leiri, Slow motion tunturiripari Vuontispirtti, 6.–13.6. Konfirmaatio 16.10. klo 10 Pyhän Katariinan kirkko
     
  • 305 Leiri, Kunstenniemi 30.6.–7.7. Konfirmaatio 29.10. klo 10 Pyhän Katariinan kirkko
     
  • 003 Leiriripari pienryhmälle, Leiri 13.–18.6. Kunstenniemen Ristniemi nimisellä majalla. Konfirmaatio 19.6. Pyhän Katariinan kirkossa.

 

*Leirimuotoisista rippikouluista ripari 303 on Slow motion -teemaripari. Lisätietoa löydät tämän sivun alaosasta. 

Leiritön rippikoulu 2022

Leirittömiä rippikouluja järjestetään useampia eri seurakunnissa. Näistä löytyy lisätietoa rippikouluesitteestä.

  • 101 päiväripari, lähijakso 5.-10.6. Konfirmaatio 11.6.- klo 11 Henrikinkirkossa. Tässä Henrikinseurakunnan päivärippikoulussa on mukana myös Katariinanseurakunnasta ohjaaja.

 

Slow motion -teemarippikoulu

Tämä teemaripari on vuorovaikutteinen, osallistujiensa näköinen, omaa tietämystä syventävä kokonaisuus, jossa pääset keskustelemaan, kuuntelemaan ja olemaan läsnä hetkessä. Haastamme ryhmässä uusien oivallusten löytämiseen, toiminnallisuuteen ja otamme aikaa omiin ajatuksiin tutustumiseen. Riparilla muistamme varata hetkiä toki myös levolle ja hiljentymiselle. Saat myös mahdollisuuden miettiä mitä itse ajattelet elämän suurista kysymyksistä. Sopii erityisesti tiedonjanoisille, keskustelunhaluisille ja yhteisiä harjoitteita pelkäämättömille.

Pääsemme ripppikoulun leirijaksolla nauttimaan Lapin upeista maisemista ja luonnosta eli mahdollisuus kunnon irtiottoon arjen ympyröistä on enemmän kuin mahdollista. 

Tutkimme elämän kysymyksiä mm. keskustelemalla, pelaamalla ja leikkimällä. Yhdessä pyrimme pääsemään pintaa syvemmälle toisiamme haastaen ja yhdessä uutta luoden.

Lähde mukaan etsimään ja löytämään uusia kokemuksia ja oivalluksia!

Leirin toteutetaan Vuontispirtillä lapissa ja leirin hinta on 250€. 

Kuusi nuorta kävelee hiekkarannalla, meren ääressä. Horisontti näkyy kuvassa kuten myös taivas.

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Katariinanseurakunta

Elina Ahopelto on Katariinan nuorisotyönohjaaja, joka siirtyilee usein julkisen liikenteen armosta milloin iskowednesday-iltaan tai alakoululaisten hengailuiltaan (After schooliin) Jaaniin ja milloin rippikoulutapaamisiin tai Donkkis Big Nighteihin Varissuon kirkolle.

Elina ällistelee työkaveidensa rautaista ammattitaitoa ja lahjoja, joita Luoja on heille suonut, välillä mielessään ja välillä ääneen. Hänelle on tärkeää se, että ihmisiä muistutetaan siitä, että heitä rakastetaan ja se rakkaus on valunut taivaasta käsin.

Elina pitää rippileireistä ja rukoilee joka kesä vain lyhyttä hellejaksoa, sillä rannat ja auringon käristys eivät ole Elinan kavereita. Dramaattiset musikaalikappaleet ja D&D-roolipeliin tutustuminen ovat mielenpäällä usein vapaalla ja välillä hän ehtii kasaamaan ystäviä myös pakenemaan escaperoomeista tai pelaamaan lautapelejä.

Taizé on jees ja tuohukset tuoksuu hyvältä. Yläkoulut saapi ottaa yhteyttä Elinaan oli kyse morottamisesta, oppituntipaketeista, koulupäivystyksen aloittamisesta tai muusta.