Ripari 305 

Leirijakso 25.6.-2.7.2020 Kunstenniemessä.

Konfirmaatio 5.7. Varissuon kirkossa klo 12.00. Arvioitu kesto n. 1,5h.

Riparin 305 tapaamiset

Su 19.1.2020 klo 12 Riparin starttikirkko ja infotilaisuus Varissuon kirkossa. (Yhteisvastuukeräyksen vuorojen jako, WhatsApp-ryhmät nuorille ja vanhemmille, turvallisuuskyselyt, tapaamisajat, yleistä rippikoulusta, joulunajan tehtävät)

Ke 29.1. klo 17-19 ryhmän oma tapaaminen, Varissuon kirkon alakerrassa

Pe 7.2. klo 16.30-19.30 aikana Yhteisvastuukeräys Itäharjun Prismassa. Autamme lähimmäisiämme kotimaassa ja kaukana keräämällä Yhteisvastuukeräystä. Keräys suoritetaan ryhmissä ja 30 min vuorot jaetaan ripari-infossa. Lisätietoa kohteesta www.yhteisvastuu.fi.

La 8.2. klo 13-16. Jumalanpalveluspäivä Varissuon kirkolla. Mikä on messu? Mitä jumalanpalveluksessa tapahtuu ja miksi? Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia jumalanpalveluspäivänä. 

Ke 4.3. klo 17.30 - 20/21 (rippikoululaiset voivat halutessaan lähteä klo 20 tai jäädä loppuun eli klo 21 asti) Nuortenilta Jaanin seurakuntatalolla. Pientä purtavaa, laulua, leikkiä, hiljentymistä, pohdintaa yhdessä isosten kanssa.

La 14.3. klo 13-15 Diakoniapäivä Varissuon kirkolla. Mitä on diakonia? Miten myötätunto ja toisten auttaminen liittyy kristinuskoon? Miten minä voisin tehdä maailmasta paremman? Tätä tutkimme yhdessä! 

Su 5.4. klo 9-11 Palmusunnuntain Etsi ja löydä -lasten kirkko ja avustaminen Pyhän Katariinan kirkossa. Mikä on Palmusunnuntai ja miten siitä matka jatkuu Pääsiäiseen? Olemme mukana valmistelemassa ja toteuttamassa pienten lasten kirkkohetkeä mm. piilottamalla suklaamunia. 

Pääsiäisen valokuvatehtävä, palautus viimeistään 15.4.

Palmusunnuntain jälkeen saat riparin Whatsapp-ryhmään tai tekstiviestillä puhelimeesi itsenäisen tehtävän, jossa pääset käsittelemään rippikoulua valokuvauksen avulla. Huolehdithan siitä, että valokuva noudattaa ohjeistusta ja on asiallinen.  Jos et ole varma, onko kuvasi hyvän maun mukainen, pohdi, onko kuva sellainen, jonka voisit näyttää huoltajillesi ja kehtaisit julkaista omalla nimelläsi varustettuna. 

Su 24.5. klo 12 Suvivirsikirkko Varissuon kirkon pihalla. Miten Suvivirsi kajahtaa Varissuolla ulkona suuren joukon voimin? 

Ti 12.5. klo 18-19.30 Riparin leiri-info nuorille ja vanhemmille/huoltajille Varissuon kirkolla. Tärkeää ajankohtaista tietoa leiristä ja konfirmaatiosta! Siksi myös kotijoukkojen edustus välttämätöntä. 

Ke 17.6. klo 17.30 kesän Nuortenilta Varissuon kirkon alakerrassa. Viime hetken treffit-kohta alkaa leiri, mitkä ovat fiilikset? Miten voin itse vaikuttaa siihen, että tästä riparista tulee eeppisin ikinä? Mihin kysymyksiin haluaisin saada vastauksen riparin aikana? Myös vanhemmat ovat erittäin mieluusti tervetulleita tapaamaan leirin aikuisia. 

Leiri 25.6. – 2.7. Kunstenniemen leirikeskuksessa

La 4.7. klo 10.30-12 konfirmaatioharjoitus Varissuon kirkossa

Su 5.7. klo 12 Konfirmaatio Varissuon kirkossa, valokuvaus sitä ennen

 

 

kappalainen
Katariinanseurakunta

Outi Toljamo on erityisesti lasten ja perheiden pappi. Outin voit tavata esimerkiksi Varissuon perhekerhossa perjantaiaamuisin.

Outin työhön kuuluu myös hallinnon tehtäviä esim. seurakuntaneuvoston sihteerinä ja kirkkoherran sijaisena toimiminen. Lisäksi Outi toimii kirkon työnohjaajana.

Vapaa-aikaansa Outi viettää mielellään liikunnan parissa.

johtava nuorisotyönohjaaja
Katariinanseurakunta

Taru Heikkonen on Katariinan johtava nuorisotyöntekijä. Hän työskentelee nuorten kanssa mm. koulussa ja vapaa-ajalla. Iltaisin Taru saattaa olla Jaanin seurakuntatalolla tai Varissuon kirkolla juttelemassa ja pelaamassa nuorten kanssa.

Tarulle tärkeitä juttuja on kolme J:tä – Jeesus, jalkapallo ja jäätelö. Taru innostuu yleensä hyvin nopeasti nollasta sataan ja pyrkii innostamaan muitakin mukaan. Tarun elämänohjeena voisi olla ”Kun on pienet ilot, voi iloita useammin”.

Tarun kanssa voit sopia myös kahdenkeskeisen jutustelun vaikka kahville, jos koet itsesi nuoreksi tai haluat jutella oman lapsesi tilanteesta. Taru on myös seurakuntamme rippikouluvastaava ja seppo eli partion yhteyshenkilö, näissäkin asioissa voit olla häneen yhteydessä.