TERVETULOA KATARIINANSEURAKUNTAAN!

Seurakunta ei ole suljettu tai kiinni, vaikka palvelemme pääasiassa etänä.

Kasteet, häät ja hautajaiset toimitetaan tavalliseen tapaan, mutta osallistujamäärä rajataan kymmeneen. Tämä on todella kurjaa, mutta ihmiset ovat osoittaneet suurta ymmärtämystä, kun papit ovat olleet heihin yhteydessä. Kiitämme tästä. 

Työntekijät ovat ihmisten käytettävissä keskusteluihin puhelimen ja somen välityksellä. Yksityisehtoollista jaetaan ainoastaan erittäin painavista syistä, esimerkiksi saattohoitotilanteessa. Tiedustelut seurakuntatoimistoon p. 040 341 7350.

Pyhän Katariinan kirkko (Kirkkotie 46) on auki hiljentymistä, yksityistä rukousta ja sielunhoitoa varten sunnuntaisin klo 11-13. Kirkkotilassa voi olla kerrallaan enintään 10 henkilöä. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä. 

Myös diakonian vastaanottotyö jatkuu, mutta ensisijaisesti etänä. Ajan diakonille voi varata entiseen tapaan tiistaina ja perjantaina klo 10-11.30 puhelimitse p. 040 341 7172. Asiat pyritään hoitamaan puhelimitse ja esimerkiksi maksusitoumukset ruokakauppoihin voidaan poikkeuksellisesti postittaa. Diakoniassa etsitään myös ratkaisuja naapuriavun koordinoimiseksi eli avun tarvitsijoiden ja tarjoajien yhteen saattamiseksi. 

Tilanteet muuttuvat sen verran nopeasti, että olemme tehneet konkreettisia suunnitelmia vain seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Siirrämme työntekijäresurssia sosiaaliseen mediaan. Työntekijät mm. kirjoittavat somessa julkaistavaa juttusarjaa ”Tämä ajatus puhutteli minua” ja kanttorit tekevät iltavirsivideoita. Yhdessä opettelemme myös videoiden tekoa ja striimaamista. Koska kaikki eivät ole sosiaalisessa mediassa, työstämme tällä viikolla Katariinan omaa hiljaisen viikon hartausvihkoa, jossa on pieni hartaus jokaiselle päivälle aina palmusunnuntaista toiseen pääsiäispäivään. Tämä seurakunnan pääsiäistervehdys lähetetään postitse kaikille yli 80-vuotiaille seurakuntalaisille. 

Koska 80-vuotiaiden yhteiset syntymäpäiväjuhlat joudutaan siirtämään syksyyn, ajattelimme myös soittaa kaikille tänä vuonna 80 vuotta täyttäville ja kysellä heidän kuulumisiaan. Tilanteen kesto vaikuttaa siihen, kuinka monta ikäluokkaa ehdimme tavoittaa tätä kautta. 

Katariinanseurakunta on toiminut 700 vuoden ajan, eikä sen toiminta tähänkään lopu. Rukous ja ihmisten palveleminen jatkuvat. 


Leena Kairavuo, kirkkoherraKatariinanseurakunta
- Uskoa, toivoa ja rakkautta jo vuodesta 1309

 

Virtuaalikirkko Turun tuomiokirkosta

 

 

Katariina somessa

Seurakunta elää ja toimii myös sosiaalisessa mediassa. Tervetuloa seuraamaan!

Katariinan arvot: inhimillisyys, hengellisyys, rohkeus, vieraanvaraisuus

kirkkoherra
Katariinanseurakunta
PL 922
20101 Turku

Leena Kairavuo on Katariinanseurakunnan kirkkoherra eli seurakunnan johtaja. Jos sinulla on ideoita ja toiveita seurakunnalle, etkä tiedä, kenelle asia kuuluu, voit aina olla yhteydessä Leenaan. Leena kuuntelee mielellään ajatuksiasi ja osaa ohjata kaikki yhteydenotot oikeisiin osoitteisiin.

Leena on myös yksi seurakunnan papeista, joten hänet voi tavata muun muassa jumalanpalveluksissa - niin työtehtävissä kuin kirkon penkissäkin. Leena on innostunut monipuolisesta jumalanpalveluselämästä ja seurakunnan kehittämisestä. Vapaa-ajallaan Leena tapaa ystäviään ja viettää aikaa perheensä kanssa.

Erityisenä vastuuna Leenalla on seurakunnan hallinto ja henkilöstöhallinto. Leena toimii myös seurakuntaneuvoston puheenjohtajana ja Turun ja Kaariinan seurakuntien kirkkoherrojen kokouksen puheenjohtajana.

seurakuntasihteeri
Katariinanseurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Katariinanseurakunta

Katri Lautjärvi on Katariinan seurakunta- ja viestintäsihteeri ja hän työskentelee seurakuntatoimistossa Eerikinkatu 3:ssa. Katrilla on työkokemusta Katariinanseurakunnasta lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Katrin työpäivät koostuvat monipuolisista hallintoon, talouteen ja viestintään liittyvistä tehtävistä. Voit nähdä hänet seurakunnan toimistossa tekemässä mm. pöytäkirjan otteita, asiatarkastamassa laskuja, lähettämässä postia seurakuntalaisille, suunnittelemassa konserttijulistetta tai tekemässä Lilja-lehden ilmoituksia. Hän ottaa myös vastaan retki-ilmoittautumisia ja hallinnoi seurakunnan työntekijöiden varauskalentereita.

Katri koordinoi Katariinanseurakunnan viestintää eli päivittää seurakunnan nettisivuja ja kerää tiedotettavaa aineistoa eri viestimiin. Tavoitat Katrin arkisin virastoaikana puhelimitse numerosta 040 3417 350 tai sähköpostitse os. katri.lautjarvi@evl.fi.

YouTube-video