Kirkon ympäristöpäivät Turussa 19.-20.9.2022

Turku kokoaa 19.-20. syyskuuta evankelis-luterilaisen kirkon ympäristöväkeä – työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja muita kirkon ympäristövastuusta kiinnostuneita - joka toinen vuosi järjestettäville Kirkon ympäristöpäiville. 

Ympäristöpäivillä pohditaan ihmisen suhdetta luomakuntaan ja ilmastonmuutokseen monipuolisesti niin ympäristökasvatuksen ja ekoteologian kuin käytännön kiinteistö- ja energiaratkaisujen ja metsänhoidon näkökulmista. Ympäristötutkimuksen ja ympäristöetiikan silmin tarkastellaan sekä Itämeren tilaa että luontokatoa.

Vuoden 2022 ympäristöpäivien aiheena on "Kestävä elämä ja kestävä kirkko - tehtävänä luodun monimuotoisuus ja hiilineutraalisuus". 

Mukana ovat muun muassa arkkipiispa Tapio Luoma, filosofi Elisa Aaltola, evoluutiopaleontologian professori Mikael Fortelius, Climate Leadership Coalitionin toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen, piispa Mari Leppänen, Turun ilmastojohtaja Risto Veivo ja teologian professori Björn Vikström sekä monet kirkossa ja sen järjestöissä ympäristötyötä tekevät. Kirkon ympäristöpäivien ohjelma on verkko-osoitteessa evl.fi/kirkonymparistopaivatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Päivien tavoitteena on tukea seurakuntien työskentelyä kirkon ympäristölaatujärjestelmän Kirkon ympäristödiplomin parissa sekä hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi. Evankelis-luterilaisen kirkon tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030. Samalla päivät antavat eväitä pohtia luomakunnan ja ympäristönvastuun roolia omassa elämässä.

Kirkon ympäristöpäivät järjestää Kirkkohallitus yhdessä Turun arkkihiippakunnan ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa. 

Ympäristöpäivien ilmoittautuminen on avoinna 19.8. saakka verkkosivuilla evl.fi/kirkonymparistopaivatLinkki avautuu uudessa välilehdessä, josta selviää myös ympäristöpäivien tarkempi ohjelma sekä osallistumismaksut. 

Turun tuomiokirkossa järjestettävät tilaisuudet – ympäristöpäivien avajaiset ja Luomakunnan yömessu - ovat kaikille avoimia. Avajaisissa keskustelevat muun muassa arkkipiispa Tapio Luoma ja toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen. Luomakunnan yömessun toimittavat yhdessä kirkon yhteiskunnan ja kestävän kehityksen asiantuntija rovasti Ilkka Sipiläinen sekä kappalainen Mika Mäntyranta.

Osa päivien ohjelmasta myös striimataan ja on nähtävissä suorana verkossa. Linkki striimauksiin löytyy yllä mainitulta verkkosivulta. 

Kirkon ympäristöpäivien logo