Yhteiset työmuodot palvelevat seurakuntia ja seurakuntalaisia

Seurakuntayhtymässä toimivat yhteiset työmuodot tekevät seurakunnallista työtä yhteistyössä seurakuntien kanssa.

Yhteisessä kasvatustyössä tehdään lapsi-, nuoriso- ja opiskelijatyötä. Lapsityön omat sivut ja ajankohtaiset tiedot löytyvät lapsityön sivuilta osoitteesta www.kirkonrotta.fi. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.) Oppilaitospapit tsemppaavat ja tukevat oppilaitoksissa työskenteleviä opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä antavat omaa ammattiosaamistaan oppilaitostemme käyttöön. Tiesithän, että voit pyytää kaste- tai vihkipapiksi vaikka oppilaitospappia.

Diakonia- ja sielunhoitotyö huolehtii diakoniatyön yleissuunnittelusta, erityisdiakoniatyöstä ja yhteiskunnallisesta työstä.

Perheasiain neuvottelukeskus antaa keskusteluapua parisuhteen vaikeuksissa, perhe- ja ihmissuhdeongelmissa, erosta selviytymisessä sekä muissa elämän kysymyksissä ja kriiseissä.

Sairaalasielunhoidossa työskentelevät sairaalapapit ovat valmiita kulkemaan vierellä silloin, kun sairastuminen mietityttää, pysähdyttää, pelottaa.

Kirkon keskusteluapu toimii valtakunnallisesti, mutta Turun ja Kaarinan alueella on oma Palvelevan puhelimen toiminnanjohtaja.

Sielunhoitotyö tarjoaa hiljaisuutta ja lepoa kiireisen arjen keskelle. Tiesithän, että seurakuntayhtymän sielunhoitotyö järjestää erilaisia retriittejä ympäri vuoden ja niihin voi tulla mukaan kuka vain.