Rippikoulut tauolla toistaiseksi, tiedotamme ryhmille. Pyrimme pitämään leirijaksot normaalisti, konfirmaatiopäivät säilyvät samoina.

LOPPUTALVEN JA -KEVÄÄN TAPAAMISET

ti 25.2.2020 klo 17.50-20                    iltamessu nuorten valmistelemana ja jatkot, HENRIKIRKKO (sisään pääovesta)

la 14.3. klo 14-15                                  tutustumista lähetystyöhön, HENRIKINKIRKKO (sisään keskiovesta)

to 19.3. klo 18.20-20.30                      nuortenmessu ja jatkot, MIKAELINKIRKKO

ti 14.4. klo 17.45-19.15                       nuortenilta, HENRIKINKIRKKO (sisään päätyovesta)

to 23.4. klo 18.15-20.30                      nuortenilta, MIKONMÖKKI

la 9.5. klo 13-16                                    konfirmaatioharjoitus ym., MIKAELINKIRKKO

TAPAAMISPAIKAT:       

Henrikinkirkko (Peltolantie 2)             Mikaelinkirkko (Puistokatu 16)

Mikonmökki (Puutarhakatu 24)           Mikaelin seurakuntakoti (Puistokatu 11, sisäpiha)

Hyvä kummi,

Muistat varmaankin vuosien takaa pienen lapsen kastetilaisuuden. Kastejuhlassa rukoiltiin yhdessä hänen perheväkensä kanssa Jumalan varjelusta ja kaikkea hyvää tuolle lapselle. Tuo pieni sylilapsi on vuosien kuluessa kasvanut nuoreksi ja tänä vuonna hän käy rippikoulua. Hän on rakentamassa omaa elämäänsä rippi­koulussa saatavista rakennusaineista. Tulevaisuus avautuu eteen kiehtovana ja samalla pelottavana. Nuori tarvitsee edelleen vierellä kulkevan aikuisen tukea, esimerkkiä ja rukousta.

Sinua kutsutaan taas tähän tärkeään tehtävään kummilapsesi rippijuhlaan. Sa­moin kuin otit hänet kastemaljan ääreltä kantaaksesi uskon ja elämän tietä, saat nyt saatella häntä Jumalan alttarille jatkamaan omin askelin alkamaansa taivalta.

Messun puolivaiheilla, konfirmaatio-osassa, pappi kutsuu nuoret alttarille konfirmoitaviksi. Ensin nuoret lausuvat yhdessä seurakunnan kanssa uskontunnustuksen, jonka jälkeen heidät siunataan alttarilla. Tässä vaiheessa pappi pyytää kummia tulemaan alttarille siunaamiseen mukaan. Kummi asettuu kummilapsensa taakse seisomaan, asettaa toisen kätensä nuoren pään päälle samanaikaisesti papin kanssa, joka lausuu siunauksen. Kun kaikki rippikoululaiset on siunattu, kummit palaavat takaisin paikoilleen.

Kummin näin osallistuessa rippijuhlaan haluamme muistaa hänen tehtäväänsä nuoren tukijana ja esirukoilijana. Toivottavinta on, että jokaisen rippikoululaisen yksi tai kaksi kummia voisi tulla saattajaksi, mutta esteen saattueessa myös joku nuoren sukulaisista tai rippikoulun isonen voi yhtä hyvin toimia tehtä­vässä.

Kummilapsesi konfirmaatiojumalanpalvelusta vietetään sunnuntaina 10.5.2020 klo 13 alkaen Mikaelinkirkossa (Puistokatu 16, Turku). Kummin on hyvä saapua kirkolle jo hyvissä ajoin. Ennen konfirmaatiomessun alkua tulevat vielä ohjeet, miten siunaaminen tapahtuu. Tilaisuus kestää noin

1h-1h15min.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä!

Siunattua vuoden jatkoa toivottaen

Lilli                                Jonathan       (yhteystietomme löydät alta)

su 10.5. klo 13-14.30                           konfirmaatiomessu, MIKAELINKIRKKO

Tervetuloa rippikouluun, yhteiselle matkallemme! Vastaamme mielellämme kysymyksiin ym. Ole rohkeasti yhteydessä!

Ystävällisin terveisin rippikoulusi opettajat                                                                                                                                          

Lilli Jussila                              Jonathan ”Jowe” Westergård         

nuorisotyönohjaaja                seurakuntapastori

Henrikinseurakunta                Mikaelinseurakunta

p. 040 341 7380                        p. 040 341 7608

lilli.jussila@evl.fi                     jonathan.westergard@evl.fi

P.S Rippikoulun kuuluu myös alla olevien ulkoläksyjen opetteleminen. Niitä voi tehdä suorittaa tapaamisten yhteydessä, mutta viimeistään leirijakson aikana.

Apostolinen uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi Neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

Kymmenen käskyä (2.Moos 20:2-17; 5. Moos 5:6-21)

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2.Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä.
3.Pyhitä lepopäivä.
4.Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5.Älä tapa.
6.Älä tee aviorikosta.
7.Älä varasta.
8.Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9.Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10.Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Isä meidän –rukous (Matt 6:9-13)

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Herran siunaus (4. Moos 6:24-26)

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä. Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

Pienoisevankeliumi (Joh. 3:16.)

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoon, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän.