Riparisi 108 leirikirje   

Rippileiri häämöttää! Tälle sivulle on koottu kaikki tärkeimmät asiat koskien juuri sinun leirijaksoasi. Lisäksi löytyy tietoa konfirmaatiosta.

Leiriaika: 25.7.-1.8.2019 Kunstenniemen leirikeskus Naantalin Rymättylässä

Leirin aloitus ja lopetus: Leiri alkaa to 25.7. klo 15.15, jolloin lähdemme Henrikinkirkolta (Peltolantie 2) yhteiskuljetuksella kohti leirikeskusta. Leirimme päättyy to 1.8. klo n. 14.30 konfirmaatioharjoituksen jälkeen Henrikinkirkolla.

Leiriohjelmasta: Rippikoulun leiriosuus on usein hauska & mukava kokemus ja se on osa seurakunnan järjestämää kasteopetusta. Päivät alkavat herätyksellä klo 8.30 ja hiljaisuus tulee viimeistään klo 23. Päivät koostuvat erilaisista aktiviiteeteista niin sisällä kuin ulkona sekä ruokailuista. Opettelemme yhdessä myös rauhoittumista ja hiljentymistä muun muassa yhteisten jumalanpalvelusten ja hartaushetkien avulla. Lisäksi useina päivinä on mahdollisuus uida ja saunoa.

On erittäin tärkeää saada nukuttua kunnolla öisin, jotta jaksaa olla leirillä koko viikon (majoitus on 5-6 hengen huoneissa). Jos leirikeskuksessa nukkuminen ei nuorelta onnistu ja toisten yörauha häiriintyy, voidaan tarpeen mukaan toimia niin, että nuori yöpyy kotona ja huoltaja kuljettaa nuoren päivittäin leirikeskukseen ja yöksi kotiin. Leirillämme ei ole vierailupäivää eivätkä yksittäiset vierailut ole mahdollisia tiiviin ohjelman takia (ilman erillistä yhteydenottoa leirin johtajiin).

Mukaasi leirille tarvitset seuraavat asiat:

 • alus- ja pussilakana sekä tyynyliina (huom! makuupussia et valitettavasti voi ottaa)
 • muistiinpanovälineet (vihko, kynä, kumi, teroitin...). Raamatun saat lahjana seurakunnalta.
 • pyyhe ja uima-asu
 • yöasu
 • peseytymisvälineet (shampoo, saippua, hammasharja ja -tahna, deodorantti…)
 • riittävästi vaihtovaatteita (olemme paljon myös ulkona). Tarpeeksi sukkia, alusvaatteita ja t-paitoja/toppeja.
 • ulkoilukengät
 • päähine (lippis, huivi tms.)
 • villasukat tai sisätossut
 • aurinkorasva, hyttysmyrkky (ei aerosoli), korvatulpat, sateenvarjo, vesipullo
 • henkilökohtaiset lääkkeet
 • KELA-kortti (jos leirillä tapahtuu joku tapaturma, jonka vuoksi joudumme käymään terveyskeskuksessa, kortti nopeuttaa asioimista. Toivomme toki, ettei mitään suurempaa tapahdu kenellekään. Leirillä on saatavilla ensiaputarvikkeet.)
 • muuta välttämätöntä mitä luulet tarvitsevasi (esim. puhelimen laturi, joku pieni soitin). Päivittäisiä ruokailuja on viisi, joten jos otat mukaan omia eväitä karkkia tms., muista kohtuus. Leirillä ei ole kioskia tms., joten rahaa et tarvitse mukaan.
 • reipasta ja iloista leirimieltä   

Huomioithan nämä asiat, jotka tulee jättää kotiin: Päihteet ja huumausaineet (leiriläinen poistetaan leiriltä omalla tai vanhempien kustannuksella mikäli hänellä on hallussaan päihdyttäviä aineita tai mikäli hän on niitä nauttinut), tupakka (myös sähkötupakka) ja nuuska, viihde-elektroniikka (ulkoiset kaiuttimet, iPad, kannettava tietokone tms.), energiajuomat ja –purkat tms., kofeiinitabletit ja teräaseet. Kännykän voit ottaa mukaasi. Älä ota leirille mukaan mitään sellaisia arvoesineitä tms. joiden katoamista pelkäät. Jokainen on vastuussa omista tavaroistaan (leiriläiset ovat vakuutettuja seurakunnan puolesta vain tapaturmavakuutuksella). Jätä kotiin myös kaikki sellainen, joka on turhaa tai ei sovi rippileirille. Oman kännykän käyttö on sallittu vain vapaa-ajalla (ei yhteisen ohjelman aikaan eikä yöllä). Jos kännykästä aiheutuu haittaa, se kerätään opiskelu- ja yöajaksi pois leirin vetäjien haltuun.

 

Leirisääntöjen mukaan tupakointi on kielletty. Tämä koskee myös nuuskaa. Jos kuitenkin jonkun nuoren havaitaan tupakoivan tai nuuskaavan, asiasta ilmoitetaan heti kotiin sekä keskustellaan nuoren kanssa rippikoulun säännöistä ja periaatteista. Jokainen nuori on omalla allekirjoituksellaan suostunut noudattamaan leirisääntöjä. Jos nuoren tästä huolimatta havaitaan tupakoivan tai nuuskaavan, seurauksena on uusi yhteydenotto kotiin. Tällä kertaa nuoren leirimuotoinen rippikoulu keskeytyy. Tässä tapauksessa seurakunta pyrkii järjestämään uuden rippikoulumahdollisuuden. Mahdollisista kustannuksista vastaavat nuoren vanhemmat/huoltajat. Toivomme, että tupakasta ja nuuskasta voitaisiin keskustella nuoren kotona varsinkin, jos vanhemmat jo etukäteen tietävät lapsensa polttavan tai nuuskaavan.

Konfirmaatio

Konfirmaatiojumalanpalvelus on heti leirin jälkeisenä sunnuntaina 4.8.2019 klo 11 Henrikinkirkossa (Peltolantie 2). Sen kesto on noin 1h 15min – 1h 30min. Rippikoululaisten tulee olla kirkossa jo klo 10.15. Kummeja pyydetään nuoren siunaamiseen mukaan. Henrikinkirkossa on hyvin tilaa. Emme siis rajoita kirkkoon tulevien määrää, vaan kaikki juhlavieraat ovat tervetulleita. Rippikoululaisista ei oteta erillistä konfirmaatiokuvaa. Kuvia voi ottaa kirkossa omalta paikaltaan.

 

Rippikoulun ohjelma- ja turvallisuusvastaavana toimii nuorisotyönohjaaja Lilli Jussila ja pastorina kappalainen Anna-Kaisa Kallio. Lisäksi leirillä työskentelee yhteisöpedagogi-opiskelija Mikael Suikkanen sekä joukko koulutuksen käyneitä leiriavustajia eli isosia. 

 

Jos sinulla on jotain epäselvyyttä, ota rohkeasti yhteyttä.

 

Mukavaa leiriä odotellen...

 

Lilli Jussila, nuorisotyönohjaaja                                                     

Anna-Kaisa Kallio, kappalainen    

Mikael Suikkanen, kesätyöntekijä

   

Leirikatos, aurnkoinen kesä