Hyppää sisältöön

Avustuspiste kerää materiaalista apua Ukrainasta sotaa paenneille

Avustuspiste on tauolla. Tuumaustauon aikana arvioidaan, millaista apua alueelle tulleet ukrainalaiset tarvitsevat jatkossa. Voit seurata toiminnan jatkoa Facebook -sivuiltamme: www.facebook.com/avustuspisteturku

Kiitämme lämpimästi kaikkia asiakkaitamme kuluneesta keväästä.

Avustusten jako jatkuu Raisiossa ja Kaarinassa:

Raision Avustuskeskuksessa osoitteessa Raisiontori 6.
ma-ti klo 10-15
ke suljettu
to-pe klo 10-15
la 12-15
su suljettu

Kaarinan SPR:n osasto osoitteessa Emännänkatu 7 B 12 (soita ovikelloa!)
Avoinna heinäkuussa:
ke klo 17-19

Vaateapu Karderoopi
Avoinna 9.8. lähtien:
ti-to klo 11-15

Huomaathan myös! On tärkeää, että käyt kirjautumassa asuinpaikkakuntasi vastaanottokeskukseen, jotta pääset sosiaali – ja 
terveyspalveluihin ja saat vastaanottorahan. Mikäli tarvitset kiireellistä apua virka-ajan ulkopuolella (klo 16-08 sekä viikonloppuisin) voit olla yhteydessä asuinpaikkakuntasi sosiaalipäivystykseen. Asuinalueesi diakoniatyöltä on myös mahdollista joskus saada kertaluontoista apua.

Turussa kerätään materiaalista apua Ukrainan sotaa paenneiden auttamiseksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän, Turun kaupungin ja Punaisen Ristin yhteisessä Avustuspisteessä. 

Avustuspiste on Turun Itäharjulla osoitteessa Rautakatu 10. Lahjoituksia voi tuoda Avustuspisteeseen maanantaisin klo 9–18 ja tiistaisin klo 15–18, sekä erikseen sovittaessa myös keskiviikkoisin ja torstaisin. Avustuspisteeseen on sisäänkäynti Ilmarisenkadun puolelta.  

Lahjoituksena otetaan vastaan (lista päivitetty 13.6.2022):

 • Kuivaruokaa ja säilykkeitä (etenkin riisi, liha- ja kalasäilykkeet, mausteet, ruokaöljy, jauhot, äidinmaidonkorvike)
 • Avaamattomia hyväkuntoisia hygieniatarvikkeita (etenkin shampoo&hoitoaine, lasten/vauvojen pesuaineet, deodorantti, laastarit, terveyssiteet, tamponit, hammasharjat ja -tahnat)
 • Koronatestejä
 • Housuvaippoja kokoa 3-6
 • Pyykinpesuainetta, käsitiskiainetta
 • Leivinpaperia ja tuorekelmua
 • Kattiloita, paistinpannuja, uunivuokia
 • Perunanuijia / survimia
 • Siivoustarvikkeita, pesuvateja
 • Koirien ja kissojen ruokaa
 • Hyväkuntoisia lasten ja aikuisten polkupyöriä sekä uusia pyöräilykypäriä
 • Uusia tyynyjä ja peittoja
 • Käsityölankoja, ompelulankaa, ompeluneuloja ja virkkuukoukkuja
 • Vihkoja, lyijykyniä, kumeja, teroittimia, penaaleja
 • Lasten puuhakirjoja
 • Lasten koulu- ja kerhoreppuja ja aikuisten reppuja
 • Legoja ja pikkuautoja (HotWheels -tyyppisiä)
 • Palloja, mailoja, frisbejä, shakkilautoja ja muita harrastusvälineitä
 • Harjoituskirjoja suomen kielen alkeiden opiskeluun

Huomaathan, että jotta lahjoituksia voidaan antaa eteenpäin tarvitsijoille, on tärkeää, että ne ovat hyväkuntoisia ja puhtaita!

Vaate- ja huonekalulahjoituksia emme voi ottaa vastaan.

Avustuspiste kerää lahjoituksia myös Skanssin Citymarketissa, Länsikeskuksen Citymarketissa, K-Supermarket Centrumissa ja K-Supermarket Hirvensalossa. Kassojen ulkopuolella on rullakko, jossa kerrotaan keräystarpeista. Omia ostoksia tehdessä voi halutessaan hankkia tarvittavia tuotteita ja jättää rullakoon Avustuspisteeseen tuotavaksi.

Lahjoittamisesta voi kysyä tarkemmin sähköpostitse avustuspisteturku@evl.fi tai puhelimitse 040 341 7600. Puhelinnumero vastaa maanantaista perjantaihin klo 9–15. 

Mikäli haluat Avustuspisteen kesätauon aikana vapaaehtoiseksi mukaan auttamaan, kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi Raision Avustuskeskuksen Ukraina-koordinaattori Maarit Kokkoseen, maarit.kokkonen@raisio.fi.

Tavaroita ja kulutustuotteita voi puolestaan lahjoittaa ukrainalaisille kesän aikana Raision seurakunnan Tasalan Kamariin, joka on auki kesätiistaisin klo 10–13. Myös lahjoituksiin liittyvissä kysymyksissä voi kesän aikana kääntyä Maarit Kokkosen puoleen.

Kolme logoa: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Turun kaupunki ja Punainen Risti

Avun hakeminen

Avustuspiste on kesätauolla juhannuksesta alkaen. Materiaalista apua tarvitseville ukrainalaisille Avustuspiste on avoinna torstaihin 23.6. asti tiistaisin klo 10–14 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9–15. 

Työyhteisö yhdessä?

Olisiko työyhteisösi innostunut keräämään avustuslahjoituksia yhdessä? Ota yhteyttä Avustuspisteeseen puh. 040 3417600.

Apua yhteistyössä 

Varsinais-Suomen alueelle on tullut noin 2100 tilapäiseen suojeluun hakeutunutta Ukrainan sotaa paennutta, heistä suurin osa asuu yksityismajoituksessa. Tulijat ovat pääosin naisia ja lapsia. Majoitus järjestetään SPR:n kautta tai yksityismajoituksena.

Varsinais-Suomeen ja Turkuun 90 vrk:n oleskeluluvalla tulleiden ukrainalaisten määrästä ei ole tarkkaa tietoa.  

Pakolaisille järjestetään hätämajoitusta ja muita akuutteja sosiaalipalveluja, henkistä tukea ja kriisityötä. Tilannetta hoidetaan kokonaisuudessaan yhteistyössä SPR:n, seurakuntien, 3. sektorin sekä muiden kuntien kanssa.

Turussa maanantaina 28.3. avautuneen keräyspisteen lisäksi valmistelussa on ukrainankielinen neuvontapiste. 

Päivitetty 10.6.2022

  

Avustuspiste on avoinna

Lahjoittajille (16.6. asti)
ma klo 9–18
ti klo 15–18
ke ja to klo 9-15

Apua tarvitseville ukrainalaisille
(23.6. asti)
ti klo 10–14
ke klo 9–15
to klo 9–15

Kesätauko 24.6. alkaen.

Avustuspisteen lähelle pääsee busseilla 32 (Pansio-Varissuo) ja 42 (Perno-Varissuo) - huom. ei 32A. Pysäkki on Rautakadun pysäkki. Tarkemmin: Fölin reittikarttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Huomaathan, että käyttökelpoisia huonekaluja ja niitä kodintavaroita, joita ei oteta vastaan Avustuspisteellä, voi tarjota Turun Ekotorille (Avustuspisteen naapurissa Rautakatu 12). Turun Ekotori tekee yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa myös ukrainalaisten auttamiseksi turunekotori.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Vaatelahjoituksia on mahdollista toimittaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vaateapu Karderoopiin (Kaarlentie 2). Tällä hetkellä tarvetta on etenkin lasten välikausihaalareille ja ulkohousuille sekä lenkkareille ja tennareille. Lahjoituksia otetaan vastaan torstaisin klo 11-15. Tarkempaa tietoa Karderoopin lahjoitustilanteesta löytyy osoitteesta:  Lahjoita - Turun ja Kaarinan seurakunnat (turunseurakunnat.fi)

Kotimaanapu kerää rahalahjoituksia verkossa

Esimerkiksi elintarvikkeille ja hygieniatuotteille on materiaalista apua tarvitsevilla suuri tarve ja avustuksena jaettavat tarvikkeet loppuvat Avustuspisteeltä nopeasti. Niiden hankkimiseksi kerätään nyt myös rahalahjoituksia Kotimaanavun keräyksenä. Keräystavoite on 9500 euroa.

Kotimaanavun keräystuotto käytetään siis erityisesti hygienia- ja elintarvikkeisiin sekä muihin välttämättömiin arjen tarpeisiin. Lahjoitusvaroilla hankitaan tuotteita, jotka jaetaan suoraan ukrainalaisille.

Kotimaanavulle suunnatuilla rahalahjoituksilla autetaan kriisien ja katastrofien uhreja Suomessa syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kotimaanavun varoin tehtävä paikallinen avustustyö toteutetaan Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta. Keräyslupa RA/2020/639.