Kuurojen seurakunta

Viittomakielisille on Turun ja Kaarinan alueella oma seurakunta, kuurojen seurakunta.

Kuurojen seurakunnassa voi osallistua erilaiseen säännölliseen toimintaan: jumalanpalveluksiin, raamattupiiriin, kerhoihin, retkiin ja muihin tapahtumiin. Seurakunnassa saa myös apua omalta, viittomakielentaitoiselta diakoniatyöntekijältä.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella asuu noin kolmesataa viittomakieltä käyttävää kuuroa, kuuroutunutta tai kuurosokeaa. Kuurojen seurakunnan ajankohtaisesta toiminnasta tiedotetaan Ylen teksti-tv:n sivulla 558 sekä seurakuntien Lilja-lehdessä.

Diakoniatyöntekijän vastaanotto

Kuurojen diakoniatyöntekijän vastaanotto on torstaisin klo 13-15 diakoniakeskuksessa, osoitteesssa Puutarhakatu 22.

Vastaanotolla saa apua tarvittaessa esimerkiksi yhteydenotoissa viranomaisiin ja muiden käytännön asioiden hoitamisessa. Enemmän aikaa vaativien asioiden selvittelyyn kannattaa varata erikseen aika diakoniatyöntekijältä.

 

 

Kuurojen kevätretki Pyhärannan kirkkoon
Kuurojen seurakunnan kevätretkellä tutustuttiin Pyhärannan kirkkoon.
Kuurojen keskiviikkopiirissä leikittiin Vettä kengässä.
Kuurojen keskiviikkopiirissä leikittiin Vettä kengässä.
diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

viittomakieliset kuurot, päivystys to klo 13-15

Kristiina vastaa seurakuntayhtymän viittomakielisestä työstä. Työn perusta on viittomakieltä tai viitottua puhetta käyttävien kuurojen, kuurosokeiden ja kuuroutuneiden parissa tehtävä työ. Verkostotyö muiden viittomakielialalla toimivien yhteistyökumppaneiden ja yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa on tärkeää. Työhön kuuluu myös paljon palveluohjausta ja -muotoilua. Viittomakielisellä työllä on kirkossa yli 100-vuotinen historia, Kristiinasta on mahtavaa olla osa sitä!