Lähimmäinen seuraksi hoivakotiin tai palvelutaloon

Asutko hoivakodissa tai palvelutalossa? Kaipaatko sinne ystävää juttuseuraksi tai ulkoiluavuksi? Diakoniakeskuksen vapaaehtoiset, laitoslähimmäiset, ovat asukkaan ystävänä. He voivat olla avustajina myös retkipäivinä. Vapaaehtoinen käy luonasi säännöllisesti viikoittain tai joka toinen viikko. Monesti vapaaehtoinen on vanhuksen rinnalla myös saattohoitovaiheessa.

Lähimmäisystävä toimintaan saat koulutuksen, ja tehtävässä sinua sitoo vaitiolovelvollisuus.

Vanhus nojaa kävelykeppiin

Näin saat lähimmäisen 

Palvelutalot ja hoivakodit tekevät tiivistä yhteistyötä Diakoniakeskuksen kanssa. Niiden toiminnanohjaajat ovat yhteydessä Diakoniakeskukseen ja keskustelevat vapaaehtoistarpeesta.

Diakoniakeskuksen työntekijä puolestaan sopii vapaaehtoisen kanssa pestistä. Hän myös sopii vapaaehtoisen ja henkilökunnan kanssa, milloin vapaaehtoinen aloittaa tehtävässään. Toiminnanohjaajat myös perehdyttävät vapaaehtoiset asukkaisiin osastolla.

Sopivan vapaaehtoisen löytäminen kestää yleensä 1–2 kuukautta.

Ota yhteyttä

vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Ulla Mäenpää on vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä.  Hänen päävastuualueenaan on koordinoida kaupungin hoivakodeissa tapahtuva vapaaehtoistoimintaa, saattohoidon tukihenkilötoimintaa ja Pilkahdus-lauluryhmän toimintaa.  Ulla tekee mielellään yhteistyötä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Hän on innostunut kokeilemaan ja kehittämään uutta yhteistyössä muiden kanssa.