Karderoopi − vaateapua lähimmäisille

Karderoopi on monipuolisen palvelun paikka. Jos taloutesi on tiukilla, voit saada meiltä vaatteita. Meille voit tulla myös tekemään vapaaehtoistyötä tai työkokeilua. Ja jos kaapeissasi on sinulle turhia, siistejä ja ehjiä vaatteita, jalkineita, kodintekstiilejä tai astioita, voit lahjoittaa ne meille. Olet myös lämpimästi tervetullut Karderoopin ryhmiin ja tapahtumiin, ks. tarkemmat tiedot "Ryhmät ja tapahtumat" -alasivulta.

Tammikuussa otamme lahjoituksena vastaan mielellämme ainoastaan talvitakkeja, talvikenkiä, alusvaatteita, sukkia, peittoja, tyynyjä sekä ruuanvalmistusastioita.

Aukioloaikamme muuttuvat vuonna 2020! 7.1. lähtien olemme auki ti ja ke klo 11-15 ja to klo 14-18.

KEVÄÄN 2020 POIKKEUSAIKATAULUT:                                                                                                                                 Karderoopi on kiinni 9.4., 30.4., 19.5., 21.5. & 18.6.                                                                                                                                                                                                                                  Kesätauko 18.6.-27.7.                       

Kevätvaatteet- ja jalkineet ovat esillä TI 31.3. alkaen                                                                                           Kesävaatteet- ja jalkineet ovat esillä TI 12.5. alkaen       

Lahjoituksia otetaan vastaan Karderoopin aukioloaikoina. Otamme vastaan ainoastaan kuluvan pukeutumiskauden ehjiä, tahrattomia ja vesipesun kestäviä tekstiilejä. Viethän lahjoitukseen kelpaamattoman tekstiilin kierrätykseen. Karderoopissa lahjoitamme apua tarvitseville vain ehjiä ja puhtaita vaatteita ja kodintekstiiliä. 

Eläintalouksista voi tuoda lahjoituksia, mutta ethän tuo tekstiilejä, joista et ole poistanut eläinten karvoja. Ethän myöskään tuo tupakanhajuisia lahjoituksia. Varastotilamme ovat rajalliset, emmekä siksi pysty ottamaan vastaan suuria määriä lahjoituksia kerralla, tällä hetkellä max. 1 jätesäkillinen. Kun haluat tuoda Karderoopiin lahjoituksen, soita aina etukäteen ja kysy tilanteesta. 

 

Karderoopiin kaivataan vapaaehtoisia. Katso lisää Vapaaehtoiseksi-sivulta!

Kenelle hyvänsä voi elämässä tulla eteen tilanne, jolloin rahat riittävät juuri ja juuri elämiseen. Olet sitten perheellinen, yksinasuva, minkä ikäinen hyvänsä, voit saada meiltä vaatekerran. Meillä on myös kodintekstiilejä ja astioita, joten niitäkin voit saada, jos tarvetta on. Karderoopin vaateapu on tarkoitettu sinulle, joka asut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella.

Toimi näin, kun tarvitset vaateapua

Jotta voisit saada Karderoopista vaatteita ja/tai kodintarvikkeita, tarvitset vaateosoituksen. Vaateavun saamista varten sovi tapaamisaika paikallisseurakuntasi diakoniatyöntekijän kanssa tai ota yhteys Karderoopin diakoniatyöntekijään. Jos olet asunnoton, voit saada vaateosoituksen Sirkkalan päiväkeskuksen ohjaajalta tai yhteiskunnallisen työn diakoniatyöntekijältä.

Etkö tiedä, minkä seurakunnan alueella asut? Ei hätää, tarkista asia kartasta, johon on merkitty alueen seurakunnat.

Yhteystiedot:

  • Karderoopin diakoniatyöntekijä, puh. 040 341 7656 / 040 341 7486
  • Sirkkalan päiväkeskuksen ohjaaja, puh. 040 341 7586
  • Yhteiskunnallisen työn diakoniatyöntekijä, puh. 040 341 7185

Yhteystiedot ja aukioloajat

  • Käyntiosoite: Kaarlentie 2 (entinen Ispoisten seurakuntakoti)
  • Postiosoite: PL 922, 20101 Turku

Avoinna:

  • ti ja ke klo 11-15, to klo 14-18
  • ma ja pe suljettu
  • Kesätauko 18.6.-27.7.
  • Suljettu 9.4., 30.4., 19.5., 21.5.
 

Vaateapu
040 341 7786 (aukioloaikoina)

Vaateavun numerosta saat kiinni vapaaehtoisen, joka palvelee vaateavun asiakaspalvelussa Karderoopin aukioloaikoina. Lahjoitustarvekyselyissä yms. voit ottaa suoraan yhteyttä Karderoopin toiminnanohjaajiin, yhteystiedot alla.

Karderoopin henkilökunta

vaateavun toiminnanohjaaja
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Karderoopi

Niina Torikka on vaateavun toiminnanohjaaja. Niina pyörittää arkea usein hyvin vilkkaassa Karderoopissa (yhdessä Sonja Kankaanrannan kanssa). Hänen työtehtäviinsä kuuluvatkin laajasti talon eri toiminnot. Yhteisöllisyys, ihmisten ja luonnon hyvinvointi sekä ennakkoluulottomuus ovat asioita, joita Niina pitää tärkeinä, myös työssään. 

Vapaa-aikansa Niina viettää perheen, kulttuurin ja luonnon lähellä.  

Niinan työtehtäviin kuuluu Karderoopin vapaaehtoistehtävien koordinointi ja hän kuuleekin mielellään uudenlaisia ideoita ja toiveita. Jos sinulla on jokin idea, jonka haluaisit toteuttaa tai olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta Karderoopissa, ota yhteyttä Niinaan. Niinan saa kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai poikkeamalla Karderoopiin talon aukioloaikoina tiistaista torstaihin klo 11–15.

vaateavun toiminnanohjaaja
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Karderoopi

Sonja Kankaanranta on diakoni ja toimii vaateapu Karderoopin toiminnanohjaajana yhdessä Niina Torikan kanssa.

Vaateavun hyvä ja laadukas palvelu ja Karderoopin toimintojen kehittäminen on Sonjalle tärkeää. Vapaaehtoisten olennainen rooli ja merkitys toimintojen mahdollistajina ilahduttavat. Sonjan mielestä on mahtavaa, että Karderoopi on niin vilkas ja eläväinen talo. Sen takaavat aktiiviset ja monitaitoiset vapaaehtoiset sekä erilaisissa elämäntilanteissa olevat vaateavun asiakkaat ja lahjoittajat. Sonja on innoissaan myös kehittämismyönteisestä ilmapiiristä ja uusista mahdollisuuksista Karderoopin toiminnassa.

Voit olla Sonjaan yhteyksissä kaikenlaisissa vaateapuun liittyvissä asioissa – kysymyksiä, palautetta, yhteistyöideoita jne. otetaan lämpimästi vastaan!