Karderoopi − vaateapua lähimmäisille

Karderoopi on monipuolisen palvelun paikka. Jos taloutesi on tiukilla, voit saada meiltä vaatteita. Meille voit tulla myös tekemään vapaaehtoistyötä tai työkokeilua. Ja jos kaapeissasi on sinulle turhia, siistejä ja ehjiä vaatteita, voit lahjoittaa ne meille.

LAHJOITUSTILANNE 7.8.2019: Tarvitsemme tällä hetkellä erityisesti miesten ja naisten alusvaatteita, tyynyjä ja peittoja, paistinpannuja ja lenkkareita/tennareita. Otamme vastaan kaiken kokoisia syysvaatteita. Valitettavasti emme voi tällä hetkellä ottaa vastaan miesten pukuja/puvuntakkeja, naisten jakkupukuja emmekä muun pukeutumiskauden vaatteita. Varastotilamme ovat rajalliset, emmekä siksi pysty ottamaan vastaan suuria määriä lahjoituksia kerralla. Kun haluat tuoda Karderoopiin lahjoituksen, soita aina etukäteen ja kysy tilanteesta.

Torstaina 15.8. Karderoopissa järjestetään Pop-up -silitystalkoot klo 15.30 - 19.00. Mukaan mahtuu vielä kolme osallistujaa! Lisätietoja Niinalta 040 341 7486.

Karderoopiin kaivataan vapaaehtoisia. Katso lisää Vapaaehtoiseksi-sivulta!

Kenelle hyvänsä voi elämässä tulla eteen tilanne, jolloin rahat riittävät juuri ja juuri elämiseen. Olet sitten perheellinen, yksinasuva, minkä ikäinen hyvänsä, voit saada meiltä vaatekerran. Meillä on myös jonkin verran kodintekstiilejä ja astioita, joten niitäkin voit saada, jos tarvetta on. Karderoopin vaateapu on tarkoitettu sinulle, joka asut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella.

Toimi näin, kun tarvitset vaateapua

Jotta saat meiltä vaatteita, tarvitset vaateosoituksen. Toimi seuraavasti:

  1. Varaa aika asuinalueesi seurakunnan diakoniatyöntekijältä.
  2. Keskustele tapaamisessa hänen kanssaan tilanteestasi.
  3. Hae saamallasi vaateosoituksella sinulle sopivia vaatteita Karderoopista.

Etkö tiedä, minkä seurakunnan alueella asut? Ei hätää, tarkista asia kartasta, johon on merkitty alueen seurakunnat.

Karderoopin edulliset ruokailut 2019

Karderoopissa vapaaehtoisvoimin toteutettava edullinen lounas tarjolla 2 krt/kk, torstaisin klo 11.30 - 12.30. Maksu 1 €/hlö, sis. pääruuan ja lisukkeet, kahvin ja jälkiruoan.

Elokuu   

to 8.8.  Lihapullat kermakastikkeessa

to 22.8.  Broileria kookos-  hedelmäkastikkeessa + riisi

 

Syyskuu

to 5.9.  Lasagne

to 19.9. Paistetuttuja silakoita

 

Lokakuu 

to 3.10.    Makaronilaatikkoa

to 17.10.  Juuresmuussi ja jauhelihakastike

to 31.10.  Hernekeitto

 

Marraskuu

to 14.11.  Sianlihapataa

to 28.11.  Pannupihvi + ryynimakkara

 

Joulukuu

to 12.12.  Joululautanen

 

Kesävaatteiden jako alkaa 14.5.2019.
Karderoopi on kiinni 20.6. - 29.7.
Syysvaatejako alkaa 3.9.
Kesävaatteiden jako alkaa 14.5.2019. Karderoopi on kiinni 20.6. - 29.7. Syysvaatejako alkaa 3.9.

Yhteystiedot ja aukioloajat

  • Käyntiosoite: Kaarlentie 2 (entinen Ispoisten seurakuntakoti)
  • Postiosoite: PL 922, 20101 Turku

Avoinna:

  • ti−to klo 11−15
  • jokaisen kuukauden viimeinen keskiviikko klo 11−17 Huom! muuttunut aika. Touko-, kesä-, heinä-, elo- ja joulukuussa ei ole ns. pitkää keskiviikkoa.
  • ma ja pe suljettu
  • Karderoopi on kiinni kesällä 20.6. - 29.7.
 

Vaateapu
040 341 7786 (aukioloaikoina)

Vaateavun numerosta saat kiinni vapaaehtoisen, joka palvelee vaateavun asiakaspalvelussa. Lahjoitustarvekyselyissä yms. voit ottaa suoraan yhteyttä Karderoopin toiminnanohjaajiin, yhteystiedot alla.

Ota yhteyttä

vaateavun toiminnanohjaaja
Diakoniakeskus

Karderoopi

Niina Torikka on vaateavun toiminnanohjaaja. Niina pyörittää arkea usein hyvin vilkkaassa Karderoopissa (yhdessä Sonja Kankaanrannan kanssa). Hänen työtehtäviinsä kuuluvatkin laajasti talon eri toiminnot. Yhteisöllisyys, ihmisten ja luonnon hyvinvointi sekä ennakkoluulottomuus ovat asioita, joita Niina pitää tärkeinä, myös työssään. 

Vapaa-aikansa Niina viettää perheen, kulttuurin ja luonnon lähellä.  

Niinan työtehtäviin kuuluu Karderoopin vapaaehtoistehtävien koordinointi ja hän kuuleekin mielellään uudenlaisia ideoita ja toiveita. Jos sinulla on jokin idea, jonka haluaisit toteuttaa tai olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta Karderoopissa, ota yhteyttä Niinaan. Niinan saa kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai poikkeamalla Karderoopiin talon aukioloaikoina tiistaista torstaihin klo 11–15.

vaateavun toiminnanohjaaja
Diakoniakeskus

Karderoopi

Sonja Kankaanranta on diakoni ja toimii vaateapu Karderoopin toiminnanohjaajana yhdessä Niina Torikan kanssa.

Vaateavun hyvä ja laadukas palvelu ja Karderoopin toimintojen kehittäminen on Sonjalle tärkeää. Vapaaehtoisten olennainen rooli ja merkitys toimintojen mahdollistajina ilahduttavat. Sonjan mielestä on mahtavaa, että Karderoopi on niin vilkas ja eläväinen talo. Sen takaavat aktiiviset ja monitaitoiset vapaaehtoiset sekä erilaisissa elämäntilanteissa olevat vaateavun asiakkaat ja lahjoittajat. Sonja on innoissaan myös kehittämismyönteisestä ilmapiiristä ja uusista mahdollisuuksista Karderoopin toiminnassa.

Voit olla Sonjaan yhteyksissä kaikenlaisissa vaateapuun liittyvissä asioissa – kysymyksiä, palautetta, yhteistyöideoita jne. otetaan lämpimästi vastaan!