Sairastuminen pysäyttää

Sairastuminen pysäyttää arkisen elämän. Sairastuminen on silta, jota ylittäessään ei tiedä, onko palaamassa entiseen elämään, muuttuneeseen maailmaan vai menossa kohti jotain täysin tuntematonta.

Sairaalapapit ovat valmiita kulkemaan vierellä silloin, kun sairastuminen mietityttää, pysähdyttää, pelottaa; myös silloin, kun sairaudelle ei löydy sanoja.

Omaisten henkisen tuen puhelinpalvelu

Omaisen mahdollisuutta tavata hoitolaitoksissa olevaa potilasta on rajoitettu. On luonnollista, että tällainen sosiaalisen suhteen katkeaminen saattaa aiheuttaa omaisessa huolta, ahdistusta, pelkoa ja surua. Tällaisten ajatusten ja tunteiden käsittely luottamuksellisessa ja turvallisessa ohjauksessa on kokemuksen mukaan auttavaa.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa, Turun kaupunginsairaalassa, Turun vanhuskeskusten yksiköissä, Kaarinan terveyskeskussairaalassa ja Kaarinakodissa olevien potilaiden ja asukkaiden läheisiä varten on avattu 4.4.2020 omaisten henkisen tuen puhelinpalvelu. Palvelu on avoinna päivittäin klo 9-16, myös viikonloppuna. Palvelu on voimassa toistaiseksi ja tarkoitettu ainoastaan omaisille ja läheisille. Palvelun tuottaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sairaalapapit.

Palvelunumero p. 040 3417 767.

Sairaalapapit ovat sairaalassa sinua varten

Sairaalapapit ovat potilaiden, omaisten ja henkilökunnan käytettävissä sielunhoidollisia keskusteluja ja kirkollisia toimituksia varten. Saat meihin yhteyden henkilökunnan välityksellä tai ottamalla itse yhteyttä, kun tarvitset sairaalassa ollessasi kuuntelijaa ja haluat puhua jonkun kanssa luottamuksellisesti.

Sairaalapapit palvelevat

Turun yliopistollinen keskussairaala (Tyks), Kiinanmyllynk. 4-8, Turku

  • Keskus p. 02 313 0000

Turun kaupunginsairaala (TKS) Kunnallissairaalantie 20, Turku

  • Keskus p. 02 330 000
  • Sairaalapappien yhteinen matkapuhelin arkisin klo 8.30–16 p. 044 907 3837

» Sairaalapappien tarkemmat yhteystiedot

Sairaalapappi kävelee lääkärin kanssa sairaalan käytävää.