Raharengiltä neuvoja talousasioihin

Kamppailetko taloutesi kanssa? Huolettaako sinua, miten selviydyt maksuista? Vapaaehtoiset Raharengit voivat olla apunasi. Saat heiltä neuvoja raha-asioidesi hoitamiseen.

Saat Raharengeiltä neuvoja ja rohkaisua. He kuuntelevat ja selvittävät tilannettasi yhdessä kanssasi. Yhdessä vapaaehtoisen kanssa voit esimerkiksi käydä läpi tuloja ja menoja, miettiä maksusuunnitelmaa veloille ja pohtia, miten omassa tilanteessa pääsisi parhaiten eteenpäin. Yhdessä pohtimalla voit ehkä estää sen, että ongelma ei kasva suureksi. Raharengin apu on maksuton.

Vapaaehtoiset Raharengit ovat koulutuksen tai työelämän kautta olleet tekemisissä talousasioiden kanssa. He ovat vaitiolovelvollisia. Huomioi, että vapaaehtoiset eivät anna avustuksia tai toimi puolestasi. 

Näin saat raharengin apua

  1. Lähetä sähköpostilla yhteystietosi ja yhteydenottopyyntö vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Eeva-Maria Rannalle osoitteeseen eeva-maria.ranta@evl.fi. Kerro viestissä myös, että asiasi koskee nimenomaan raha-asiain neuvontaa.
  2. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian avunpyyntösi vastaanottamisen jälkeen.
  3. Sovit yhdessä vapaaehtoisen Raharengin kanssa henkilökohtaisen tapaamisajan.

Neuvontapäivystykset keväällä 2019

Järjestämme keväällä kaksi neuvontapäivystystä, jolloin voit tulla tapaamaan vapaaehtoista Raharenkiä ilman erillistä ajanvarausta. Voit ottaa mukaan paperieta, jotka selventävät taloudellista tilannettasi. Neuvontapäivystyksen aikana tapaamisen kesto on korkeintaan 30 minuuttia. Tarvittaessa varataan aika pidempään työskentelyyn.

Neuvontapäivystykset diakoniakeskuksessa (Puutarhakatu 22, sisäänkäynti sisäpihalta) ke 20.3. ja ma 13.5. klo 14-16.

 

Mies pöydän ääressä ja kasa laskuja