Tukea asunnottomille

Elämäntilanteesi voi muuttua niin, että jäät ilman asuntoa. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella asumistilanteestasi ja selvittää asioitasi.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit rauhassa keskustella ja kartoittaa elämäntilannettasi. Hän voi olla apunasi esimerkiksi silloin, kun tarvitset neuvoja asiapapereiden täyttämisessä. Tai kun tarvitset uuden vaatekerran. Hän voi tulla kanssasi tapaamaan sosiaalityöntekijää tai vaikka talous- ja velkaneuvontaan. Huomaa, että taloudellista apua saat ensisijaisesti sosiaalitoimistosta.

Voit tavata diakoniatyöntekijän Diakoniakeskuksessa, Sirkkalan päiväkeskuksessa, Kupittaan seurakuntakodissa, Elokolossa tai Turun Katulähetyksessä.

Sirkkalan päiväkeskus

SIRKKALAN PÄIVÄKESKUS ON TOISTAISEKSI SULJETTUNA. Lisätietoja korvaavista palveluista saat päihde- ja kriminaalityön ohjaajalta Tuulia Karjalaiselta, tuulia.karjalainen@evl.fi tai 040-3417586

Sirkkalassa voit hoitaa monia käytännön asioita: ruokailla maanantaista perjantaihin klo 11‒12, käydä suihkussa ja saada puhtaita vaatteita. Voit myös pesettää pyykkiä tai muuten vain viettää aikaasi esimerkiksi lehtien parissa. Diakoniatyöntekijä on paikalla joka toinen maanantai klo 9‒11.

Sirkkalan päiväkeskus on Turun kaupungin ylläpitämä päihdehuollon avopalveluyksikkö. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniakeskus on mukana järjestämässä Sirkkalan palveluja, ja siellä työskentelee diakoniakeskuksen ohjaaja. Hän on paikalla joka päivä.

Kupittaan seurakuntakoti

Sirkkalankatu 4

Seurakuntakodissa on tarjolla sunnuntaisin pullakirkko. Pienimuotoisen jumalanpalveluksen lisäksi saat silloin kirkossa puuroa, leipää, kahvia ja pullaa myös kotiin vietäväksi. Joka kolmas sunnuntai on ehtoolliskirkko. Diakoniatyöntekijä on silloin myös paikalla. Hänen kanssaan voit silloin hoitaa asioitasi.

Elokolo

  • Yliopistonkatu 10
  • avoinna ma‒la klo 8.30‒14.

Diakoniatyöntekijä on paikalla ti. 4.10., ti 8.11, ma 5.12. ja ma 19.12 klo n. 10.00.

Turun Katulähetys

  • Yläsali, Läntinen Pitkäkatu 8

Diakoniatyöntekijä on tavattavissa kerran kuukaudessa Yläsalissa. Päivät ovat: pe 16.9., pe 14.10., pe 18.11. ja pe 16.12. klo 13.00.

Diakoniakeskus

  • Puutarhakatu 22

Varaa etukäteen aika diakoniatyöntekijälle.