Seurakuntavaalien ehdokkaalle

Hei seurakuntavaaliehdokas! Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa ehdokkaiden valokuvauksesta, vaalikoneen täyttämisestä ja diakoniapositiivisesta ehdokkuudesta.

Vaalikoneen täyttäminen

Ehdokkaiden vastaamisaika vaalikoneeseen on päättynyt. Vaalikone avattiin äänestäjille 8.10.2018.

Seurakuntavaaleissa on käytössä ehdokkaiden vaalikone. Vaalikone auttaa äänestäjiä löytämään sopivan ehdokkaan omasta seurakunnastaan. Jokaisen ehdokkaan kannattaa siis käydä vastaamassa vaalikoneen kysymyksiin.

Ehdokkaat vastaavat vaalikoneen kysymyksiin, joita äänestäjät pääsevät vaalikoneen julkaisun jälkeen katsomaan ja vertaamaan omiin näkemyksiinsä. Vaalikoneesta vastaa Kirkkohallitus. Se siirtää kaikki ehdokastiedot vaalikoneeseen valmiiksi. Ehdokkaan tarvitsee vain vastata kysymyksiin. Jokainen ehdokas saa omalta seurakunnaltaan käyttäjätunnuksen vaalikoneeseen.

Vaalikoneeseen on mahdollista liittää myös esittelyvideo. Jokainen ehdokas vastaa itse oman videonsa tekemisestä. Videon on hyvä olla pituudeltaan korkeintaan minuutin.

Diakoniapositiivinen ehdokas?

Diakoniatyöntekijät Turun ja Kaarinan seurakunnissa ovat lupautuneet perehdyttämään seurakuntavaaliehdokkaita diakonian arkeen iloineen ja suruineen. Ehdokkaat saavat tietoa siitä, mitä turkulaisille ja kaarinalaisille kuuluu diakonian näkökulmasta. Mihin arki kompastuu? Miten siitä selviytyy? Ja mistä elämän eväät?

» Lue lisää

Ehdokkaiden valokuvaus

Seurakuntavaalien ehdokkaista tulee valokuvallinen esittely sekä oman seurakunnan äänioikeutetuille menevään vaalikirjeeseen että seurakuntien Lilja-lehteen. Jotta kaikista ehdokkaista olisi laadukas ja tasavertainen valokuva, ehdokkaat kuvataan.

Kuvauspäivät on pidetty. Jos et ole saanut omaa kuvaasi, käänny valitsijayhdistyksesi asiamiehen puoleen.