Rippikouluihin hajapaikkoja jäljellä!

 

Ilmoittautuminen vuoden 2018 ripareille Turussa ja Kaarinassa päättyi 17.9.2017.
Vuoden 2018 rippikouluihin on vielä hajapaikkoja jäljellä. Mikäli haluat mukaan, niin olethan oman seurakuntasi rippikouluvastaavaan yhteydessä ja kysy missä ryhmässä on tilaa. Tämän jälkeen täytä alla oleva rippikouluilmoittautumislomake.

Ilmoittaudu rippikouluun tästä >

Ilmoittaudun muualle / siirrän vuodella / en ilmoittaudu >

Seurakuntaan kuuluville, 15 vuotta vuonna 2018 täyttäville nuorille on lähetetty rippikoulupostia automaattisesti elokuussa. Voit selata esitettä verkossa tai ladata pdf-esitteen.

Information om skriftskola på svenska får du här.

Rippikoulussa syvennytään uskoon, elämään ja rukoukseen

Rippikoulu on elämänvaihe, joka on ennen kaikkea nuorta itseään varten. Rippikoulu tarjoaa tilaa miettiä itseään ja suhdettaan maailmankaikkeuden Luojaan. Toisaalta konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma.

Rippikoulu avaa nuorelle myös mahdollisuuksia seurakunnassa: rippikoulun käynyt nuori saa oikeuden äänestää seurakuntavaaleissa ja tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina.

Millaisen rippikoulun valitsen?

Perinteisten rippileirien lisäksi tarjolla on erilaisia teema-, urheilu- ja erityisrippikouluja sekä rippikouluja, joihin ei sisälly leirijaksoa.

Lue lisää

Rippikoulun ABC

Mitä rippikoulussa tehdään, mikä on sen tarkoitus ja mitä rippikouluun osallistuminen edellyttää?

Lue lisää

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen vuoden 2018 ripareille päättyi virallisesti 17.9.2017. Hajapaikkoja voit kysyä seurakuntasi rippikouluvastaavalta.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Seurakuntien rippikouluvastaavat auttavat kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä.

Katso yhteystiedot

Kirkkoon kuulumattomalle

Voit osallistua rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Konfirmoiduksi tuleminen kuitenkin edellyttää luterilaisen seurakunnan jäsenyyttä.

Lue lisää

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Useimmiten aikuisena käyty rippikoulu on yksityisrippikoulu.

Lue lisää

Maksut ja vakuutukset

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kaupunki-, pienryhmä- ja leiririppikoulut ovat turkulaisille ja kaarinalaisille maksuttomia. Vain lasketteluripari on maksullinen. Muilta osallistujilta laskutetaan ruoka- ja matkakustannukset.

Lue lisää

Rippijuhlat ja konfirmaatio

Konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma. Konfirmaatiossa nuoret lausuvat uskontunnustuksen yhdessä seurakunnan kanssa ja saavat siunauksen.

Lue lisää