Tervetuloa rippikouluun!

Ilmoittautuminen vuoden 2018 ripareille Turussa ja Kaarinassa käynnistyy 28.8.2017.

Seurakuntaan kuuluville, 15 vuotta vuonna 2018 täyttäville nuorille lähetetään rippikoulupostia automaattisesti elokuussa. Jos et kuulu tähän ryhmään, voit tilata ripariesitteen jättämällä osoitteesi tällä lomakkeella. Sähköinen versio rippikouluesitteestä päivitetään tälle sivulle elokuussa. 

Rippikoulu on ainutkertainen mahdollisuus syventyä uskoon, elämään ja rukoukseen.

Rippikoulu on elämänvaihe, joka on ennen kaikkea nuorta itseään varten. Rippikoulu tarjoaa tilaa miettiä itseään ja suhdettaan maailmankaikkeuden Luojaan. Toisaalta konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma.

Rippikoulu avaa nuorelle myös mahdollisuuksia seurakunnassa: rippikoulun käynyt nuori saa oikeuden äänestää seurakuntavaaleissa ja tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina.

Millaisen rippikoulun valitsen?

Perinteisten rippileirien lisäksi tarjolla on erilaisia harraste-, urheilu- ja erityisrippikouluja sekä kaupunkirippikouluja, joihin ei sisälly leirijaksoa.

Lue lisää

Rippikoulun ABC

Mitä rippikoulussa tehdään, mikä on sen tarkoitus ja mitä rippikouluun osallistuminen edellyttää?

Lue lisää

YouTube-video

Ota yhteyttä

Seurakuntien rippikouluvastaavat auttavat kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä.

Katso yhteystiedot

Kirkkoon kuulumattomalle

Voit osallistua rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Konfirmoiduksi tuleminen kuitenkin edellyttää luterilaisen seurakunnan jäsenyyttä.

Lue lisää

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Useimmiten aikuisena käyty rippikoulu on yksityisrippikoulu.

Lue lisää

Maksut ja vakuutukset

Seurakuntayhtymän kaupunki- ja leiririppikoulut ovat turkulaisille ja kaarinalaisille maksuttomia (ei koske kaikkia teemarippikouluja, hinnat ripariesitteessä). Muilta osallistujilta laskutetaan ruoka- ja matkakustannukset.

Lue lisää

Rippijuhlat ja konfirmaatio

Konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma. Konfirmaatiossa nuoret lausuvat uskontunnustuksen yhdessä seurakunnan kanssa ja saavat siunauksen.

Lue lisää