Joulupukki ja -muori Tuomiokirkolla

Tervetuloa joulun avaukseen!

Valot syttyvät Tuomiokirkon joulukuuseen tänä vuonna lauantaina 25. marraskuuta.

Lauantaina 25. marraskuuta klo 15.45 alkaen pidetään puoli tuntia kestävä kuusijuhla, jossa joulukuusen valot syttyvät. Varttia vaille neljä alkaa joulumuskari lapsille ja lapsenmielisille. Muskarissa musisoi Tuuli Paasolainen bändeineen. Kirkonrotat Tilda ja Hulda juontavat juhlan ja pastori Tiinakaisa Honkasalo puhuu.

Laskemme yhdessä kymmenestä nollaan, ja kuusen valot syttyvät valaisemaan hämärää iltapäivää. Lopuksi laulamme virren Maa on niin kaunis. Kuusen valojuhlan järjestävät Tuomiokirkkoseurakunta ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Kuusen valaistuksesta vastaa Destia Oy. 

Tuomiokirkontorilta voi halutessaan lähteä kulkueen mukana joulukadun avajaisiin kävelykadulle. Kulkue lähtee Vähätorilta.

Ohjelma lauantaina 25.11.

  • klo 15.45–16.15 Kuusijuhla ja kuusen valojen sytytys
  • Joulukadun avajaisiin lähtevään kulkueeseen voi liittyä Vähätorilla.
  • klo 17 Joulukatu avataan Yliopistonkadulla

Näyttelyssä tietoa Tuomiokirkon kuusen historiasta

Lauantaina 25.11. on mahdollista käydä myös tutustumassa Turun tuomiokirkon joulukuusi -näyttelyyn Brinkkalan talon ullakkogalleriassa, Vanha Suurtori 3. Näyttelyyn on koottu tietoa Tuomiokirkon joulukuusen historiasta. Esillä on vanhoja valokuvia ja lehtileikkeitä sekä 15 kappaletta aikaisempien vuosien kuusenrungoista leikattuja kiekkoja vuosilta 1980–2016.  Näyttelyn avaa lauantaina klo 11 ylläpitopäällikkö Mari Helin. Avajaisissa on glögi- ja piparitarjoilu.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Se on avoinna 14.1.2018 saakka ti–su klo 10–18. Näyttelyn järjestävät Turun Kiinteistöliikelaitos ja Turun museokeskus.