Messu

su 25.11. kello 10.00 - kello 11.15

Messu Mikaelinkirkko

Kirkkovuoden pyhä on tuomiosunnuntai, eli Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Messu on myös Parikanniemisäätiön kirkkopyhä.

Messussa saarnaa Parikanniemisäätiön julistustyöntekijä pastori Petri Tiusanen. Liturgina toimii pastori Matti Hernesaho ja avustavana pappina Rovasti Ismo Seivästö. Kanttoreina toimivat Silvia Koski ja Jouni Kuorikoski. Musiikissa mukana CMT:n soitinyhtye.

Messun jälkeen kirkkokahvit Parikanniemisäätiön työn hyväksi kirkon ruusuhuoneessa.

Virret 160, 901 1-2;4;9, 162, 159, 960, 339 1;4

 

---

Mikkelissä sijaitseva Parikanniemisäätiö on perustettu vuonna 1967 jatkamaan ns. uukuniemeläisen herätyksen perintöä ja toimintaa. Ristiinan kunnan liittyessä Mikkeliin vuoden 2013 alusta, säätiön keskuspaikka on nyt Mikkelin kaupunki.

Ennen säätiön perustamista toiminta tapahtui kannatusyhdistyksen eli Parikanniemen Orpokotiyhdistys ry:n kautta, joka on perustettu jo vuonna 1917. Vuonna 2013 kannatusyhdistyksen nimi muutettiin Parikanniemen Ystävät ry:ksi. 

Parikanniemisäätiön työ tunnetaan parhaiten Ristiinan lastenkodistaan, edesmenneen evankelista Erkki Lemisen julistuksesta ja kirjoista, Saaren kirkolla elokuun puolessa välissä järjestettävistä Orpokotijuhlista sekä Mikkelin seudulla lastenkodilla 1990-luvun lopulta asti järjestetystä Matka Betlehemiin -joulukuvaelmasta.

Vuosina 2011–2012 Hyvinkään kesäteatterissa esitettiin kahtena kesänä Jouni Laineen kirjoittama Helena Konttinen – Karjalan naisprofeetta -näytelmä, jonka kautta liikkeen historia ja sanoma tuli tuhansille tutuksi. Näytelmä esitettiin vielä kaksi kertaa Parikkalan Oronmyllyn leirikeskuksessa elokuussa 2012 Orpokotijuhlien jälkeen. Vuonna 2016 Oronmyllyllä esitettiin Arto Myllärisen ja Teuvo V. Riikosen kirjoittama kesäteatterinäytelmä Kodittomat, joka kertoi orpokodin ja lastenkodin historiasta. Myös K.E.Sarlinin kirjoittama kirja Eräs meidän ajan profeetta, jota on myyty kymmeniä tuhansia kappaleita, on tehnyt liikettä tunnetuksi. 

Viime vuosikymmeninä Parikanniemen työtä on tehnyt tunnetuksi Henrik ja Raija Ohliksen yli 40 vuotinen elämäntyö Parikanniemen lastenkodissa sekä muiden työntekijöiden pitkäaikainen sitoutuminen työhön. 

Parikaniemisäätiön työssä on kolme keskeistä työmuotoa. Mikkelissä sijaitsevan lastenkodin lisäksi toisena on julistustyö eri toimintamuotoineen sekä kolmantena ystävätyö, joka kanavoituu kannatusyhdistyksen kautta eri tavalla. Parikanniemisäätiön taustalla olevan uukuniemeläisen liikkeen perintöön kuuluu lastensuojelu, sananjulistus ja siitä nouseva diakoninen auttamistyö. 

Parikanniemisäätiö on yleishyödyllinen järjestö, joka tahtoo palvella kristillisen arvomaailman kautta huostaan otettujen ja sijoitettujen lasten ja eri-ikäisten parissa sekä julistus- ja ystävätyön kautta.

 


Järjestäjä

Mikaelinseurakunta

Parikanniemisäätiö

Katso myös

to 17.1. klo 18.00

Turun tuomiokirkko

Vesper

Iltarukoushetki Tuomiokirkossa joka arkipäivä klo 18.
to 17.1. klo 18.00 -20.00

Hirvensalon kirkko ja seurakuntakeskus

Rukouspysäkki

Rukouspysäkki sinulle, jota rukous kiinnostaa
to 17.1. klo 18.00 -19.30

Uittamon seurakuntakoti

Toivoa Naisille - piiri

Piirissä rukoillaan naisten ja naista koskettavien asioiden puolesta kaikkialla maailmassa. Piiri seuraa lähetysjärjestö Sanansaattajien Toivoa Naisille – rukouskalenteria.