Seurakuntavaalien äänestyspäivä Mikaelinkirkossa

su 18.11. kello 11.00 - kello 20.00

Seurakuntavaalien äänestyspäivä Mikaelinkirkossa Mikaelinkirkko

Seurakuntavaaleissa valitaan päättäjät Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon. Äänestysaika Mikaelinkirkossa su 18.11. klo 11-20.

VARSINAISEN VAALIPÄIVÄN PAIKKA JA AIKA
Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää ainoastaan oman seurakunnan äänestyspaikassa, joka Turun Mikaelinseurakunnalla on Turun Mikaelinkirkko, Puistokatu 16.

Seurakuntavaalien äänestys alkaa heti sunnuntain sanajumalanpalveluksen jälkeen. Äänestysaika on klo 11-20.  Muistathan ottaa henkilötodistuksen mukaasi. Vaalipäivän kirkkokahvit ja vaalikahvit tarjolla kirkossa.

KAKSI ÄÄNESTYSLIPPUA
Seurakuntaneuvoston vaalin äänestyslippu on väriltään oranssi. Yhteisen kirkkovaltuuston vaalin äänestyslippu on valkoinen.

Seurakuntaneuvosto johtaa seurakunnan toimintaa. Seurakuntaneuvosto päättää oman seurakuntansa toiminnasta ja valitsee seurakunnan työntekijät. Lapsityö, nuorisotyö, vanhustyö ja diakoniatyö painotuksineen kuuluvat seurakuntaneuvostojen toimialaan. Seurakuntaneuvoston äänestyslippu on oranssi.

Yhteinen kirkkovaltuusto johtaa seurakuntayhtymää. Se päättää seurakuntayhtymän talousarviosta, kirkollisveron suuruudesta, rakennushankkeista ja suurimmista avustuksista. Kirkkovaltuusto jakaa seurakuntatyöhön käytettävät varat seurakuntien kesken. Kirkkovaltuuston äänestyslippu on valkoinen.


Järjestäjä

Mikaelinseurakunta