Suomalaisin sävelin -konsertti

la 18.8. kello 18.00

Suomalaisin sävelin -konsertti Kuusiston kirkko

Piispanpäivien konsertissa Kuusiston kirkossa Sanna Matinniemi laulaa Jenna Ristilän säestämänä Oskar Merikannon rakastetuimpia yksinlauluja sekä kauneimpia suomalaisia kansanlauluja lauantaina 18.8. kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lyyrisdramaattinen sopraano Sanna Matinniemi syntyi Juankoskella ja asuu nyt Wienissä, klassisen musiikin suurkaupungissa. Matinniemi on palkittu useissa kansainvälisissä laulukilpailuissa, mm. Savonlinnan Oopperajuhlien Timo Mustakallio -laulukilpailussa v. 2015 sekä kansainvälisessä Jean Sibelius -laulukilpailuissa v. 2015. Suomessa Matinniemen opettajana toimi pitkään mezzosopraano Marjatta Airas.

Matinniemi on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlien solistina Jiri Pauerin Punahilkka-oopperan Punahilkan pääroolissa (2016) sekä Aulis Sallisen Kullervon sisarena kapellimestari Hannu Linnun johdolla (2017). Keski-Euroopassa häntä on kiitelty Wienissä Händelin Oresten Ifigenian roolissa, Verdin I Lombardi-oopperan Viclinda Banska Bystrica-oopperatalon solistina sekä Mozartin Cosi fan tutte-oopperan Fiordiligin roolissa.

Matinniemen sydän sykkii myös operettisävelmille. Hänet tunnetaan suomalaisen laulumusiikin ja saksalaisen liedin tulkkina.

Jenna Ristilä on savonlinnalaislähtöinen pianisti. Ristilän tärkeimpiä opettajia ovat olleet Teppo Koivisto, Ilmo Ranta sekä Anja Ojanen-Forsberg. Laulumusiikista on tullut Ristilälle yhä läheisempää – viime vuosina hän on esiintynyt lähinnä liedin ja oopperan parissa. Mm. vuonna 2017 Ristilä toimi musiikinjohtajana ja pianistina Merikannon Pohjanneiti -oopperassa (Lahden Oopperayhdistys), sekä Ilkka Kuusiston oopperassa Gabriel, tule takaisin! (Opera Nova). Liedin parissa hän viihtyy erityisesti ohjelmallisten konserttien muodossa. Keväällä 2018 Ristilä esiintyy mezzosopraano Ylva Gruenin kanssa eri puolilla Ruotsia Svensk-Finska Kulturfondenin tukemalla konserttikiertueella, sekä Helsingin seudulla Anna-Maija Okan kanssa luotua Yö|Uni-ohjelmaa esittäen. Ristilä on kiinnostunut myös nykymusiikista - hän on kantaesittänyt mm. Itzam Zapatan Jääkausi-kamarioopperan perustamansa Start-Up Operan kanssa 2016 ja Johannes Pollakin laulusarjan Ylva Gruenin kanssa 2017.


Järjestäjä

Kaarinan seurakunta

Kaarinan kaupunki, Kuusiston Taidekartano

Katso myös

su 26.8. klo 17.00

Kakskerran kirkko

Harpisti Vuokko Ahtila konsertoi Kakskerran kirkossa

Kakskerran Suvi Soi -konserttisarja päättyy upeaan Vuokko Ahtilan harppukonserttiin - vapaa pääsy!