Kakskerran Suvimusiikki: Beatlesia Kakskerran kirkossa

su 15.7. kello 17.00

Kakskerran Suvimusiikki: Beatlesia Kakskerran kirkossa Kakskerran kirkko

Nyt legendaarisen Beatlesin musiikki soi kirkossa saksofoneilla!

Suomalais-Amerikkalainen Saksofonikvartetti on kansainvälinen superkokoonpano. Kvartetin kokoajana toimii saksofonitaiteilija Olli-Pekka Tuomisalo, aktiivisin suomalainen klassisen musiikin saralla toimiva saksofonisti. Tuomisalolle on omistettu lähes 100 sävellystä, joita hän on esittänyt eri puolilla maailmaa, mm. toista sataa kertaa sinfoniaorkesterien solistina. Tuomisalo on ainoa suomalainen saksofoninsoiton tohtori ja konsertoi säännöllisesti paitsi solistina ja kamarimuusikkona, myös avustajana HKO:n, RSO:n, Avantin ja muiden orkesterien riveissä. Kvartetin toinen kotimainen jäsen, Timo Rantanen, on tullut tunnetuksi mm. parikymmenvuotisesta urastaan Jean S -orkesterin saksofonistina. Amerikkalaiset huippusaksofonistit Kurt Claussen ja Greg Banaszak ovat sekä aktiivisia solisteja että pedagogeja. Kumpikin on aiemmin pitänyt konserttikiertueen Suomessa.

Idea Beatles-konserttiin tuli Tuomisalolta, joka n. vuosi sitten huomasi Beatles-yhtyeen massiivisen "White album" -levyn täyttävän tänä vuonna 50 vuotta. Jo ensimmäisten sovituskokeilujen jälkeen oli selvää, että suuri osa Beatlesien myöhemmästä, musiikillisesti kunnianhimoisemmasta materiaalista taipuu erittäin hyvin kamarimusiikiksi. Konsertissa tullaan kuulemaan klassikoita 1960-luvun levyiltä, mm. lähes koko White Album sekä ainakin kappaleet Here comes the sun, Michelle ja When I´m sixty-four.

Tämä kokonaisuus – Beatlesien tuotannon kulmakivet vuosilta 1966-1969 - kuullaan nyt ensi kertaa saksofonikvartetilla soitettuna. Olli-Pekka, Timo, Kurt ja Greg uskovat ja toivovat yleisön löytävän tähän ainutlaatuiseen konserttiin – pitää kuulija sitten klassisesta musiikista, improvisoidusta musiikista, Beatlesien legendaarisista melodioista tai kauniisti ja pehmeästi kirkkoakustiikan täyttävästä silkkisestä saksofonisoundista – tarkoitus on keskittyä musiikin universaaliin kauneuteen.

Tervetuloa nauttimaan erilaisesta konsertista Kakskertaan! Konsertin jälkeen kirkkokahvit tarjoilee Kakskerran SPR kirkon pihapiirissä.

Olli-Pekka Tuomisalon kotisivut


Järjestäjä

Martinseurakunta

Katso myös

ti 24.7. klo 19.00

Paattisten kirkko

Kesäillan musiikkihetki Paattisilla

Tunnelmallisessa Paattisten kirkossa saksofonia soittaa Olli-Pekka Tuomisalo ja pianoa Risto-Matti Marin.
ti 24.7. klo 20.00 -21.00

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon iltamusiikki

Urkumusiikkia kesäiltaan
la 28.7. klo 19.00 -20.00

Naantalin kirkko

Turun Urkujuhlien konsertti

J.S. Bachin kuolinpäivän konsertti Naantalin kirkossa. Esiintyjänä Bachin työn jatkaja, Leipzigin tuomiokirkon urkuri Ullrich Böhme