Juhannuspäivän illan ulkojumalanpalvelus Martin kirkonmäellä

la 23.6. kello 18.00

Juhannuspäivän illan ulkojumalanpalvelus Martin kirkonmäellä Martinkirkko

Tervetuloa kesäiltaiseen ulkojumalanpalvelukseen säävarauksella. Ota mukaan oma istuinalusta.

Keskikesän juhlan sanajumalanpalvelus pidetään ulkona Martinkirkon viereisellä kirkonmäen nurmella, mikäli sää vain sallii. Sateen sattuessa Juhannuspäivän sanajumalanpalvelus siirretään sisätiloihin Martinkirkkoon.

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista. Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan, Suomen lipun päivä.

Juhannuspäivän sanajumalanpalveluksen toimittaa pastori Liisa Kuusela ja musiikista sisällä ja ulkona vastaa kanttori Toni Heino.

Tervetuloa!


Järjestäjä

Martinseurakunta

Katso myös

ke 20.6. klo 18.00 -19.00

Martinkirkko

Arki-illan ehtoollinen Martinkirkossa

Tervetuloa hiljentymään arjen keskelle
la 23.6. klo 10.00

Kuusiston kirkko

Juhannuksen sanajumalanpalvelus ja kirkkokuljetus Ravattulasta

Tien raivaaja. Messun toimittavat Kalle Toivo ja Terttu Jussila.
la 23.6. klo 10.00

Pyhän Katariinan kirkko

Juhannuspäivän sanajumalanpalvelus

"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen..." Tervetuloa juhannuksen sanajumalanpalvelukseen, johon maksuton kirkkobussikuljetus Varissuolta. Jumalanpalveluksen päätteeksi on tarjolla kirkkojäätelöt. Tervetuloa!