PAX NAVIS

to 24.5. kello 17.00 - kello 20.00

PAX NAVIS

Ruissalon telakka

Tervetuloa huviveneilykauden avajaisiin! PAX NAVIS JULISTAA SAARISTOMEREN VENEILYRAUHAN

PAX NAVIS –tapahtuma on luonteeltaan merihenkinen, rento ja informatiivinen, lapsille ja aikuisille sopiva kohde. Alueen luonteen vuoksi alle 14-vuotiaat lapset vain täysi-ikäisten tai vanhempien seurassa.

Ohjelmaan sisältyy mm. toiminnan, veneiden ja laivojen esittelyitä sekä elävää musiikkia. Tapahtuman nimi, PAX NAVIS, on latinaa ja viittaa rauhaan ja veneilyyn. Tapahtuman ytimessä on klo 18 veneilyrauhan julistus ja siunaus, jonka lukee Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. 

Tapahtuman vastaavat järjestäjät ovat Saaristomeren suojelurahasto, Turun Mikaelinseurakunta ja Ruissalon Telakka. PAX NAVIS on osa Turun kaupungin Jokisataman avajaiset tapahtumaa, 24–27.5. Muita kumppaneita ovat Viking Line, Pidä Saaristo Siistinä ry, Jazz City Turku, Kajahdus Oy, Forum Marinum, Partiopurjehtijat, Naantalin ja Turun meripelastusyhdistys, SPR:n Varsinais-Suomen piiri, Suomen Purjehdus ja Veneily, Saaristomeren kansallispuisto, Sirokoru ja Itämerihaaste.

Kaikkia yhdistävä tekijä on huoli Saaristomeren tilasta. Toinen asiakokonaisuus liittyy vastuulliseen veneilyyn ja turvallisuuteen. Julistus ja siunaus keskittyvät näihin asioihin. Tapahtuman tavoitteena on synnyttää perinne veneilijöiden ”kokoontumisajoon”, johon pääsee myös ilman venettä.

Janne Porkka toimii tapahtuman juontajana. Forum Marinum järjestää opastuskierroksia Sigynillä. Partiopurjehtijoiden veneet ja Turun Meripelastusyhdistyksen p/v ABSO on yleisön tutustuttavissa. Naantalin ja Turun meripelastusyhdistys sekä  SPR:n Varsinais-Suomen piiri esittelee meripelastustyötä. Saaristomeren kansallispuisto kertoo eri mahdollisuuksista päästä saaristoon myös ilman venettä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n edustaja kertoo vastuullisesta veneilystä ja heidän työstään merten roskaantumista vastaan. Musiikkiesityksestä vastaa Jazz City Turku. Lista kumppanuuksista ja ohjelma päivitetään koko ajan ja löytyvät sivulta www.paxnavis.fi.

Sisäänpääsy ja laituripaikka ovat ilmaisia, mutta tilaa on rajoitetusti, joten kannattaa tulla ajoissa.


Järjestäjä

Mikaelinseurakunta

Saaristomeren suojelurahasto, Ruissalon telakka, ym

Katso myös

ke 19.9. klo 9.00 -11.00

Halisten seurakuntatalo

Halisten syysaamiaiset

Tule aloittamaan päivä maittavalla aamiaisella!
ke 19.9. klo 9.00 -11.00

Runosmäen seurakuntatalo

Perhekahvila Runosmän seurakuntatalolla

Lapsen ja aikuisen yhteinen kiva juttu! Leikitään, syödään eväät, iloitaan!

Hirvensalonkirkon muskarit

2 muskariryhmää laoittaa elokuun lopussa toimintansa.